Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_38c62a15494b35f9a64e1b9d92a4927e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Putinilta pyyntö Iranille – Uutisalue
Banner Before Header

Putinilta pyyntö Iranille

Venäjä varoittaa Lähi-idän tilanteen eskaloitumisesta.

Kremlin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi tiistaina puhelinkeskustelussa Iranin presidentille Ebrahim Raisille, että kaikkien osapuolien tulisi osoittaa kohtuullista pidättyvyyttä, koska uudella vastakkainasettelun kierroksella olisi katastrofaaliset seuraukset koko alueelle.

Raisi varoitti jo aikaisemmin Israelia ryhtymästä mihinkään vastatoimiin Iranin viikonloppuisen lennokki- ja ohjushyökkäyksen jälkeen.

Raisi toisti tuolloin maan aiemman kannan, että Iranin Israeliin kohdistamat iskut olivat itsepuolustusta.

Putin sanoi, että juurisyy Lähi-idän nykyisen epävakauteen on palestiinalaisten ja Israelin ratkaisematon konflikti.

– Vladimir Putin esitti toiveen, että kaikki osapuolet osoittaisivat kohtuullista pidättyväisyyttä, mikä estäisi uuden vastakkainasettelun kierroksen, jolla olisi katastrofaalisia seurauksia koko alueelle, Kreml sanoi.

– Ebrahim Raisi huomautti, että Iranin toimi pakon edessä, mutta rajoitetusti. Samalla hän painotti, että Teheranilla ei ole kiinnostusta eskaloida jännitteitä enempää.

Teheran puolestaan kertoi Raisin todenneen Putinille, että Iran vastaa siihen kohdistuviin toimiin vielä ankarammin, laajemmin ja tuskallisemmin kuin koskaan.

Iran on toimittanut Venäjälle suuren määrän tehokkaita ballistisia ohjuksia ja lennokkeja, joita Venäjä käyttää Ukrainan sodassa.

Source Link is.fi