Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c56472b8a769d24c192c0629295719bf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Alexander Stubb vaikeni Tiktokissa – Uutisalue

Alexander Stubb vaikeni Tiktokissa

Stubbilla on Tiktokissa yli 130 000 seuraajaa, vaikka hän liittyi somealustalle vasta lokakuussa. Vaalien jälkeen tili hiljeni.

Puhelimen näytöllä Alexander Stubbin Tiktok-tili.

Toistaiseksi viimeinen Stubbin Tiktok-video on julkaistu 14. päivä helmikuuta vaalien jälkeen. Siinä Stubb kiittää Tiktok-seuraajiaan ja päättää videon toivotukseen ”näkemisiin”. Kuva: Karoliina Juntunen / Yle

Tulevan presidentin Alexander Stubbin Tiktok-tili hiljeni vaalien jälkeen, vaikka muilla somekanavilla viestimistä hän on jatkanut.

Stubbilla on Tiktokissa yli 130 000 seuraajaa, vaikka hän liittyi somepalveluun vasta lokakuussa. Stubbin kampanjatiimiin kuulunut Kaisa Leikola kertoo, että lyhytvideoilla haluttiin tavoittaa nuoria suomalaisia.

– Seuraajamäärä ylitti odotukset. Kommentteja tuli hurja määrä, Leikola kertoo.

Yksi kampanjatiimin jäsenistä auttoi Stubbia videoiden kuvaamisessa.

Vaalien tuloksen selvittyä, Stubbin Tiktok-tili vaikeni. Leikolan mukaan myös kommentointi suljettiin käytännön syistä.

– Kampanjan päätyttyä meillä ei ollut enää resursseja vastata kaikkiin viesteihin.

Tiktok-tiliä ei ole tarkoitus ylläpitää kampanjan päätyttyä, Kaisa Leikola kertoo. Stubbin muut sometilit ovat olleet olemassa jo ennen vaaleja, joten niitä ei olla nyt sulkemassa.

Esimerkiksi Instagramissa, jossa Stubb on ollut vuosia, hän on jatkanut päivitysten tekoa valintansa jälkeenkin. IG-tilillä julkaistut kuvat on julkaistu myös Facebookissa. Tuoreimmassa IG-postauksessaan Stubb lounastaa presidentti Tarja Halosen kanssa.

On tyypillistä, että moni ehdokas viestii vaalien aikaan ahkerasti somessa, mutta tuloksen selvittyä tilit hiljenevät. Esimerkiksi kaikki presidenttiehdokkaat Jussi Halla-Ahoa (ps.) lukuun ottamatta kampanjoivat myös Tiktokissa. Vaalien jälkeen ainoastaan Liike Nytin ehdokas Harry Harkimo on jatkanut siellä viestimistä.

Stubbin Tiktok-videot keräsivät kaikkiaan noin 2,5 miljoonaa tykkäystä, joten Leikolan mukaan tilausta Tiktokissa jatkamiselle olisi.

Vaalien aikaan tehdyllä Tiktok-videollaan Stubb vastaa saamaansa kysymykseen: jatkaisitko Tiktokien tekemistä presidenttinä?

Stubb vastaa leikkimielisesti : ”Jos tämä video saa miljoona tykkäystä, niin kyllä.”

Video keräsi 131 000 tykkäystä, joten Stubb ei syö sanaansa, jos hän presidenttinä ei jatka Tiktokissa.

Leikolan mukaan presidentin tuleva viestintävastaava pohtii yhdessä Stubbin kanssa, millä tavalla ja missä kanavissa presidentti viestii.

Source Link yle.fi