Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2821a97045df9a88d35eecf5dd73ef3f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Alexander Stubbin kabinetin johtoon nousee tämän pitkäaikainen erityisavustaja Lauri Tierala – Uutisalue

Alexander Stubbin kabinetin johtoon nousee tämän pitkäaikainen erityisavustaja Lauri Tierala

Tierala työskentelee nykyisin ulko- ja puolustusministerien valtiosihteerinä.

Lauri Tierala.

Lauri Tierala on ollut Stubbin erityisavustajana jo, kun tämä on ollut eri ministerintehtävissä. Nyt hän nousee kabinettipäälliköksi. Kuva: Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia

Tulevan presidentin Alexander Stubbin kanslian johtoon nousee Lauri Tierala (kok.). Asia vahvistetaan Ylelle hallituslähteistä. Yle kertoi viime viikolla, että Tierala on vahvoilla tehtävään. Myös Helsingin Sanomat kertoo asiasta.

Tierala työskentelee parhaillaan ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) ja puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) valtiosihteerinä.

Stubb ja Tierala ovat tunteneet toisensa pitkään. Tierala on ollut Stubbin erityisavustajana tämän eri ministerintehtävissä jo tämän ulkoministeriajoista lähtien.

Välillä Tierala on ollut yhteiskuntasuhteiden päällikkönä Finnairilla ja neuvonantajana Milttonilla. Hänellä on taustaa myös valtioneuvoston EU-tehtävistä. Kun Stubb oli johtajana Euroopan yliopistoinstituutissa Firenzessä, myös Tierala oli samassa instituutissa. Tierala on kokoomuslainen.

Tierala ei monipuolisella urallaan ole kuitenkaan ollut esimerkiksi diplomaattina tai korkeana virkamiehenä, kuten edelliset kabinettipäälliköt.

Kansliapäällikön nimityksestä päättää presidentti valtioneuvoston esityksestä. Kabinettipäällikkö johtaa presidentin esikuntaa, jonka jäsenet presidentti käytännössä valitsee itse.

Uuden presidentin virkaanastujaiset ovat perjantaina 1. maaliskuuta.

Source Link yle.fi