Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_034239f20b68cf6c957ed3187cf27793, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Antti Häkkänen kaasuputkesta HS:lle: Lisää olennaista tietoa ehkä jo ensi viikolla | Verkkouutiset – Uutisalue
Banner Before Header

Antti Häkkänen kaasuputkesta HS:lle: Lisää olennaista tietoa ehkä jo ensi viikolla | Verkkouutiset

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) arvioi, että olennaisia lisätietoja Suomen ja Viron välisen kaasuputken vauriosta voi tulla jo ensi viikolla.

Helsingin Sanomien haastattelussa Häkkänen kertoo olevansa tyytyväinen siihen, miten hyvin vaurion selvittäminen etenee. Hänen mukaansa liittolaisten rooli on ollut keskeinen vaurion selvityksessä.

– Keskeisin huomio on edelleen, että vaurion on aiheuttanut ulkoinen tekijä. Nyt sitten yhdistetään kaikkea sitä dataa, jota on valtavasti. Tätä ei kerää vain Suomi ja Viro, vaan keräystä tehdään Nato-liittolaisten ja EU:n kautta, Häkkänen sanoo.

Laivaliikenne Itämerellä on Häkkäsen mukaan ruuhkaisimmillaan kaasuputkivaurion kohdalla. Hänen mukaansa tietomäärän suuri koko tekee datan yhdistämisestä vaativaa.

Häkkänen ei kerro Helsingin Sanomien haastattelussa mahdollisista toimista, mikäli kaasuputkivaurion tekijäksi voidaan osoittaa Venäjä.

Hänen mukaansa mahdollisia vastatoimia käytiin läpi Brysselin Nato-kokouksessa.