Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_034239f20b68cf6c957ed3187cf27793, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tästä syystä MM-viheriöllä säväyttänyt Jacqui Hand palasi Ahvenanmaalle – paljastaa saaneensa tarjouksia ulkomailta – Uutisalue

Tästä syystä MM-viheriöllä säväyttänyt Jacqui Hand palasi Ahvenanmaalle – paljastaa saaneensa tarjouksia ulkomailta

Uutta-Seelantia jalkapallon MM-kisoissa edustanut Jacqueline Hand juhlii Åland Unitedin kanssa SM-pronssia. Päättyvä kausi jäänee Handin viimeiseksi Suomessa.

Jacqui Hand heittää läpyt kannattajille.

Jacqueline Hand esiintyi edukseen MM-kisoissa. Kuva: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock/All Over Press

KuPS ja Åland United kohtaavat kauden päätöskierroksella lauantaina 14.10. Suora lähetys TV2:ssa, Areenassa ja Ylen verkkosivuilla alkaa klo 14.40.

Lauantaina KuPS pokkaa Kuopiossa Kansallisen liigan kultaiset mitalit jo kolmatta kertaa peräkkäin. Ennen päätöskierrosta myös muiden mitaleiden kohtalo on selvä: viime kauden tapaan HJK nappaa hopeaa ja Åland United pronssia.

Toista kauttaan Åland Unitedissa pelaavalle Jacqueline ”Jacqui” Handille kohtalo on tuttu viime syksyltä.

Tämä kausi on kuitenkin poikennut ensimmäisestä siinä, että kesällä Hand kävi kotimaassaan pelaamassa MM-kisoja loppuunmyydyillä stadioneilla.

– Kisoissa pelaaminen oli minulle yksi unelmien täyttymys. Kokemus ylitti todellakin kaikki odotukseni.

– Kotiyleisön edessä pelaaminen ja yleisön mylvinnän kuuleminen kotikaupungissani Eden Parkilla oli uskomatonta. Olen todella kiitollinen, että sain kokea kaiken varsinkin kotimaassani, Hand palaa vielä parin kuukauden takaisiin tunnelmiin.

Jacqui Hand Filippiinit-ottelussa.

Jacqui Hand esiintyi MM-kisoissa edukseen. Kuva: Getty

Itse MM-kisoissa Hand esiintyi edukseen. Hän pelasi täydet minuutit kaikissa Uuden-Seelannin kolmessa alkulohkon ottelussa ja alusti muun muassa Hannah Wilkinsonin voittomaalin Norjaa vastaan. Filippiinejä vastaan Hand laukoi pallon kertaalleen tolppaan, ja hetkeä myöhemmin maaliin, mutta hänen osumansa hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen.

Uusiseelantilaisen mainiot otteet tekivät tuolloin vaikutuksen myös Ylen asiantuntijoihin.

– Hand on nyt isoimmassa näyteikkunassa, missä yksittäinen pelaaja voi olla. Kaikkien katseet ovat MM-kisoissa. Siellä onnistuessa siirtomarkkinat käyvät kuumana. On todella mielenkiintoista nähdä, onnistuuko Åland United pitämään Handin kesän siirtoikkunan jälkeen. Uskoisin kuitenkin, että viimeistään talven siirtoikkunassa Hand siirtyy kovemmille areenoille, Jonne Kunnas povasi onnistuneen MM-avauksen jälkeen.

Jacqui Hand Norjaa vastaan.

Jacqui Handin Uusi-Seelanti voitti MM-avauksessaan sensaatiomaisesti Norjan. Kuva: Kim Price/CSM/Shutterstock/All Over Press
Tästä voit katsoa Jacqui Handin alustaman ja Hannah Wilkinsonin viimeistelemän voittomaalin Norjaa vastaan.

Hand loukkasi nilkkansa viimeisessä alkusarjan ottelussa Sveitsiä vastaan, ja jäi vielä viikoksi kotimaahansa pelien loputtua.

Ylen asiantuntijoiden lisäksi Handin otteet tekivät vaikutuksen myös ulkomaalaisiin seuroihin, ja Hand sai tarjouksia Suomen ulkopuolelta.

Hän päätti kuitenkin palata saarelle ja pelata kauden loppuun Ålandin paidassa.

– Olen ollut osa tätä joukkuetta nyt pari kautta. He ovat kohdelleet minua niin hyvin, Steve Beeks on ollut aivan mahtava valmentaja ja joukkue on ollut uskomaton. Halusin tulla tänne takaisin päättämään kauden ja tekemään parhaani, Hand aloittaa.

– Kaikki se tuki, mitä olen seuralta saanut MM-kisojenkin aikaan. Ei tuntunut oikealta lähteä kesken kauden.

Åland Unitedin päävalmentaja Steve Beeks vaihtopenkillä.

Päävalmentaja Steve Beeks saa Jacqui Handilta kehuja. Beeks on ilmoittanut lopettavansa Åland Unitedissa tämän kauden jälkeen. Kuva: Kalevi Hämäläinen / Kansallinen liiga

Hand saapui Suomeen viime kauden alussa tarkoituksenaan viipyä vain parisen kuukautta ja auttaa loukkaantumisista kärsinyttä ahvenanmaalaisryhmää. Hand kuitenkin vakuuttui näkemästään, jäi loppukaudeksi ja päätti jatkaa saarella myös seuraavalla kaudella.

Lauantainen ottelu on kuitenkin todennäköisesti uusiseelantilaisen viimeinen kausi Suomessa.

– Olen käynyt keskusteluita muutamien seurojen kanssa, mutta en ole vielä allekirjoittanut mihinkään sopimusta. Olen katsellut Ruotsin, Englannin ja muutaman muun paikan suuntaan. Mitään ei ole lyöty vielä lukkoon. Katsotaan, minne tie vie, Hand pyörittelee.

Jacqie Hand

Jacqueline Hand on tehnyt tällä kaudella Kansallisessa liigassa seitsemän osumaa. Kuva: Kalevi Hämäläinen/ Kansallinen liiga

Suomesta hän jää kaipaamaan erityisesti ihmisiä ja kotisaartaan Ahvenanmaata.

– Tulen varmasti kaipaamaan joukkuekavereitani, tätä saarta ja sen kulttuuria. Tämä on ollut aivan loistava paikka asua kaksi viime vuotta.

Parhaat muistot liittyvät urheiluun: jalkapalloon ja suosikkiharrastukseen frisbeegolfiin.

– Elämä on pyörinyt aika lailla jalkapallon ympärillä, joten parhaat muistoni liittyvät kotistadionilla pelaamiseen. Meillä on pieni faniryhmä, joka kannustaa meitä joka kotipelissä. Jään myös ehdottomasti kaipaamaan frisbeegolfratoja, mutta eiköhän niitä löydy muualtakin maailmasta! Hand päättää nauraen.

Jalkapallon Kansallisen liigan päätöskierros pelataan lauantaina 14. lokakuuta kello 15.00 alkaen. Yle näyttää KuPSin ja Åland Unitedin välisen ottelun, lähetys TV2:ssa ja Areenassa kello 14.40 alkaen.

Source Link yle.fi