Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2c4724bdc086a900a6824a130d9a74ff, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Pekka Haaviston viestiä alatyylisesti kommentoinut Ville Hämäläinen erotettiin Vaasan perussuomalaisten valtuustoryhmästä – Uutisalue
Banner Before Header

Pekka Haaviston viestiä alatyylisesti kommentoinut Ville Hämäläinen erotettiin Vaasan perussuomalaisten valtuustoryhmästä

Ville Hämäläinen on toiminut Vaasan kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna. Nyt kuitenkin huhtikuun alussa tehty kommentti viestipalvelu X:ssä johti Hämäläisen erottamiseen.

Kädet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.

Hämäläinen poisti kommenttinsa nopeasti, mutta se lähti leviämään kuvakaappauksena. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Vaasan perussuomalaiset pitivät sunnuntaina kaupunginvaltuuston perussuomalaisten valtuustoryhmän kokouksen sekä Vaasan perussuomalaisten hallituksen kokouksen ja kevätkokouksen.

Ville Hämäläinen (ps.) joutui silloin selittelemään paikalla olleille somekirjoitustaan viestipalvelu X:ssä.

Hämäläinen kommentoi huhtikuun alussa Pekka Haaviston kirjoitusta kyseisessä palvelussa. Haavisto kertoi omassa viestissään ajatustensa olevan kouluampumisessa menehtyneen pojan ja hänen omaistensa luona.

Lisää: Perussuomalaisten varavaltuutetun somekommentti sai Vaasan paikallisyhdistyksen toimimaan: ”Ei paineta villaisella”

Vaasan perussuomalaisista ei suostuttu kertomaan, minkälaisiin kurinpidollisiin toimiin ryhmä päätyi kokouksessaan. Hämäläinen kuitenkin paljastaa itse, että valtuustoryhmän keskustelu johti ehdotukseen hänen erottamisesta. Kevätkokouksessa Hämäläinen päätettiin erottaa. Hämäläiselle jäi käsitys, että asiassa oltiin yksimielisiä.

– Kyllähän sen ymmärtää, kun politiikasta on kysymys, niin ei kukaan lähde mokannutta lammasta puolustamaan. Siinä menettäisi vain omat kasvonsa. Tiedän, että ei kukaan ole minua puolustanut siinä, eikä varmaan olisi ollut mitään järkeäkään puolustaa.

Hämäläinen ei kuitenkaan aio menettää yöunia tämän vuoksi.

– Ei oikeastaan tunnu pahalta. Kyllähän se harmittaa, että kun olen kuitenkin yrittänyt päästä politiikassa eteenpäin ja sitten tulee lopullinen seinä vastaan, niin harmittaa se. Se oli jo etukäteen arvattavissa tämä lopputulos.

Vaasan persussuomalaisten hallituksen varapuheenjohtaja Kimmo Köykkä kuvailee kokousta ja erottamisehdotusta raskaaksi.

– Ei ole ollenkaan mukavaa käydä läpi tällaista ja sitten kumminkin on tietynlaista sympatiaakin. Silti tuo tapaus kokonaisuudessaan oli niin paha, että sen takia me tehtiin niitä päätöksiä, että ei haluta, että hän olisi meidän ryhmässä.

Raportti tapahtuneesta lähetetään puolueenjohdolle, joka päättää muista sanktioista.

– Mielestäni on hyvä, että aika nopeasti ja napakasti kumminkin käsitellään asia. Puolueenjohtohan on kiittänyt meitä siitä, että reagoimme nopeasti asiassa, koska me emme seiso tuommoisen takana, sanoo Köykkä.

Pohjanmaan käräjäoikeudelta kirjallinen varoitus

Pohjanmaan käräjäoikeus antoi puolestaan lautamiehelleen Hämäläiselle kirjallisen varoituksen.

Käräjäoikeuden laamanni katsoi päätöksessään, että Hämäläisen kommentti on ollut täysin epäasiallinen ja lautamiehen asemaan sopimaton sekä vastoin käräjäoikeuden arvoja ja periaatteita.

– Jatkossa pitää olla paljon tarkempi, mitä nettiin kirjoittaa. Olen voinut kirjoittaa netissä mitä vain ja ketään ei ole kiinnostanut. Nyt kun on tullut tällainen pykälä elämään, että minä en ole enää kuka vain, niin kyllä aion katsoa tarkemmin mitä kirjoitan.

Hämäläinen ei aikaisemmin ajatellut, että hänen henkilökohtainen kirjoittelu voisi vaikuttaa lautamiestehtäviin.

– Nyt kun sieltä tuli varoitus, niin ilman muuta ymmärrän, että kaikki, mitä nettiin laitan, niin liittyy myös lautamiestehtäviin. Aion olla hyvä lautamies, jos vain jatkossa pyydetään istuntoihin. En aio kirjoittaa enää tällaisia niin sanottuja puolivillaisia.Yritän poistaa tämän kommentointityylin kokonaan itseltäni.

Source Link yle.fi