Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_507231775ff6ca3524955bbf58ef350a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Hallituksen leikkuri iskee rajusti Olympiakomiteaan – ”Olemme järkyttyneitä” – Uutisalue
Banner Before Header

Hallituksen leikkuri iskee rajusti Olympiakomiteaan – ”Olemme järkyttyneitä”

Olympiakomitea ei ole tyytyväinen hallituksen kehitysriihen päätöksiin.

Suomen hallituksen kehysriihessä päätettiin tiistaina tiukentaa leikkauksia Olympiakomitean valtionavustuksiin.

OK tiedotti myöhemmin tiistai-iltana, että leikkausten kiristäminen tarkoittaisi pahimmillaan yli neljänneksen eli jopa yli 40 miljoonan euron leikkausta liikuntabudjetista hallituskauden aikana.

– Olemme järkyttyneitä leikkausten kiristymisestä ja aikaistumisesta. Urheiluyhteisöllä ei ole riittävästi aikaa sopeuttaa hallitusti toimintaansa nopeutettuihin leikkauksiin. Meille on selvää, että myös liikunnan ja urheilun tulee olla säästötalkoissa mukana. Mutta on täysin kestämätöntä, että liikunnasta ja urheilusta leikattaisiin näin paljon näin nopeasti, OK:n toimitusjohtaja Taina Susiluoto sanoo tiedotteessa.

Olympiakomitea harmittelee myös sitä, että leikkausten lisäksi arvonlisäveron korotus hankaloittaa urheiluseurojen ja liikunta-alan yritysten toimintaa. Jo valmiiksi korkeat harrastusten hinnat uhkaavat nousta yhä korkeammalle.

Susiluodon mielestä näillä leikkauksilla ei säästetä, vaan liikunnasta leikkaamalla syntyy uusia kuluja esimerkiksi sote-sektorille.

– Leikkaukset uhkaavat romuttaa pitkäjänteisen työn liikunnan ja urheilun edistämiseksi. Pyrimme tekemään kaikkemme, että liikuntaan ja urheiluun ei kohdisteta enää lisää säästöjä, vaan niiden tarkempi kohdentaminen tulee huolella harkita.

Vaikka yleisreaktio kehysriihen päätöksiin on Olympiakomiteassa pettymys, löytyi riihestä positiivistakin sanottavaa. Susiluoto iloitsee hallituksen lupauksesta laajentaa lahjoittamisen verovähennysoikeutta.

– Tämä on ollut pitkäaikainen tavoitteemme. Jos hallitus voi korottaa arvonlisäveroa kesken vuotta, niin myös lahjoitusvähennys tulee valmistella jo ennen kesälomia, jotta järjestöt pystyvät hyötymään vähennyksen buustista varainhankintaan mahdollisimman nopeasti, Susiluoto linjaa.

Source Link is.fi