Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2711cf9b7a1753aa3dea013f16366d7f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Arto Satonen: Pienituloisten tukemiseksi kaivataan täsmälääkkeitä | Verkkouutiset – Uutisalue

Arto Satonen: Pienituloisten tukemiseksi kaivataan täsmälääkkeitä | Verkkouutiset

Kansanedustaja Arto Satonen (kok.) allekirjoittaa professori Juho Saaren arvion siitä, että inflaatio iskee etenkin pienituloisiin töissä käyviin. Kokoomusedustaja kommentoi professorin haastattelua sosiaalisessa mediassa perjantaina, ja esittää samalla toimia tilanteen helpottamiseksi.

– Inflaatio ei kohdistu pahiten sosiaaliturvalla eläviin, vaan pienipalkkaisiin, jotka normaalisti pärjäävät omillaan. Tärkeä havainto, Satonen kirjoittaa Twitterissä.

Kansanedustaja käsittelee aihetta yksityiskohtaisemmin Facebook-päivityksessään.

– Lukusuositus. Juho Saari kuvaa hyvin sitä kenelle sähkön hintojen nousu ja inflaatio eniten vaikeuttaa. Ne eivät ole sosiaaliturvan varassa elävät, koska tukiin on tehty inflaatiokorotukset ja viime kädessä toimeentulotuki tulee aina avuksi, Satonen kirjoittaa Saaren haastatteluun viitaten.

– Ongelmat kohdistuvat niihin pienituloisiin töissä käyviin, joiden palkka normaaliaikana riittää niukin naukin päivittäisiin menoihin ja pärjäävät omillaan, mutta tulotaso on vain vähän parempi kuin sosiaaliturvan varassa elävillä.

Satosen mukaan on hyvä, että ongelma tiedostetaan. Hintojen nousun vaikutukset johtuvat myös asuinpaikkakunnan, auton tarpeen ja sähkösopimuksen pituuden kaltaisista tekijöistä. Tästä on Saaren mukaan seurannut kohtuuttomia tilanteita osalle pienituloisista työssäkäyvistä ja eläkeläisistä, Satonen toteaa.

Kokoomusedustajan mukaan pienituloisten tilanteen helpottamiseksi kaivataan nyt ”täsmälääkkeitä”.

– Erinomainen keino on kehittää sosiaalista luototusta, kuten Saarikin kertoo. Se tulisi antaa Kelalle hoidettavaksi ja se pitäisi kohdentaa nimenomaan niille pienituloisille, jotka normaaliaikana pystyvät laskunsa maksamaan, mutta joutuvat nyt turvautumaan luottoon, jonkin äkillisen menon, esimerkiksi pesukoneen hajoamisen vuoksi, Satonen kirjoittaa.