Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9a2226e14776db81997cda848fdc12f5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Avantouinnin hurmaa ja pääsiäisen makuelämyksiä – näköislehti ilmestyy joka päivä läpi pääsiäisen – Uutisalue

Avantouinnin hurmaa ja pääsiäisen makuelämyksiä – näköislehti ilmestyy joka päivä läpi pääsiäisen

1. Magnus Appelberg viihtyy kylmässä vedessä – niinkin hyvin, että istui 60-vuotispäivänään tunnin arkkupakastimessa nolla-asteisessa vedessä.

Tätä ennätystään Appelberg ei enää aio rikkoa, mutta jääkylpyjä hän suosittelee kaikille.

– Kylmä vesi provosoi esiin kaikki ne asiat, joita voisit ohjata helposti omalla hengityksellä. Hengittäminen on tekemistä. Jos tekemällä jotain saat itsesi rauhoittumaan, niin se on arvokasta.

2. Mämmin ainesosat ovat kaikkien tiedossa, mutta tuotannon yksityiskohdat ovat suuri salaisuus. Pääsimme Kymppi-maukkaan tehtaalle tutustumaan pääsiäisen makeimpaan salaisuuteen.

Johanna Mäkinen on paistanut mämmiä työkseen yhdeksän vuotta. Kun hän kertoo ammattinsa, se kiinnostaa ihmisiä.

– Harva pystyy sanomaan, että tekee työkseen mämmiä.

3. Gravel on pyöräilyn kuumin termi. Yksinkertaistettuna se tarkoittaa hiekkatiepyöräilyä. Hiekkatie on monipuolinen ajettava pyörällä. Se voi olla asfalttia sileämpi ja rullaavampi lennättäjä, jolla pyörä miltei liitää.

Suomi on tähän lajiin mitä otollisin maa, sillä monenkuntoisia hiekkateitä on maa täynnä.

4. Kun fyysinen työ ei enää kuluta yhtä rankasti, ikääntyvät voivat olla paljon paremmassa kunnossa kuin aiemmin. Toisaalta nykyajan riskejä ovat liikkumattomuus ja ylipaino.

Tutkijatohtori Kaisa Koivunen muistuttaa, että kokonaisvaltaisen toimintakyvyn säilyttäminen on elämän mittainen matka.

– Yhteiskunnasta löytyy varmasti avaimet siihen, miten nykyisetkin sukupolvet pystyvät säilyttämään terveytensä ja toimintakykynsä. Tietenkin sen ohella, että ihmiset pyrkivät itse tekemään terveellisiä valintoja.

5. Kirpputoriostaminen arveluttaa monia syyhyepidemian aikakaudella. Pesu ja pakastaminen ovat hyviä varmuuskeinoja, mutta myös myyntipaikoissa tarkkaillaan turvallisuutta.

– Jos lahjoitukseen tuodussa tuotteessa olisi vaikkapa pieniä mustia pilkkuja, jotka voivat kieliä luteista, tavara viedään hyvin vilkkaasti ulos ja hävitetään, kertoo Joensuun Kontti Secondhand -myymälän myymäläpäällikkö Susanna Jalkanen.