Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8314b4ab4d02e0f038d9b99c2ea192c1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ay-johtajat syyttävät mediaa puolueellisuudesta | Verkkouutiset – Uutisalue

Ay-johtajat syyttävät mediaa puolueellisuudesta | Verkkouutiset

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vaikuttaa tuohtuneen Helsingin Sanomien pääkirjoituksesta, jossa puolustetaan poliittisten lakkojen rajoittamista.

Hän syyttää HS:ää puolueellisuudesta.

– Lehti on luonnollisesti elinkeinoelämän ja työnantajajärjestöjen asialla. Hallituksen esittämillä työtaisteluoikeuksien rajoittamisilla puututaan työntekijöiden perusoikeuksiin ja rajoitetaan työntekijöiden sanan- ja mielipiteen vapautta, Palola kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko on samaa mieltä.

– Hesari asettuu viikon alkajaisiksi selvääkin selvemmin työnantajien linjoille: palkansaajien oikeuksia on syytäkin rajoittaa, mutta ei sanaakaan työnantajista. Kukahan maan suurimman päivälehden omistaakaan?, hän kirjoittaa X:ssä ja viittaa Sanoma-konserniin.

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus aikoo rajata poliittisten lakkojen enimmäiskeston 24 tuntiin.

Lakko-oikeutta hallitus ei ole rajoittamassa, vaan kysymys on työajalla tehtävistä poliittisista mielenilmauksista. Niillä vastustetaan hallituksen tai eduskunnan päätöksiä, eikä niillä pyritä ensisijaisesti vaikuttamaan työehtosopimuksiin.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi on vastannut ay-johtajille.

– Poliittisia lakkoja rajaava lainsäädäntö ei millään tavalla rajoita sanan- ja mielipiteen vapautta. Se rajoittaa mahdollisuutta aiheuttaa kohtuuttomia vahinkoja ja haittaa viattomille sivullisille. Sanoa saa ja mieltä osoittaa aivan yhtä vapaasti kuin ennenkin.