Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7104d7755def6add9b3f50029bab5757, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Elina Valtonen Maanpuolustus-lehdelle: Tätä Venäjälle ei voi enää sallia | Verkkouutiset – Uutisalue

Elina Valtonen Maanpuolustus-lehdelle: Tätä Venäjälle ei voi enää sallia | Verkkouutiset

Ulkoministeri Elina Valtoselta (kok.) kysytään Maanpuolustuskurssiyhdistyksen Maanpuolustus-lehden haastattelussa arviota Ukrainan sodan näkymistä ja länsimaisen tuen kestävyydestä.

Valtosen mukaan lännen on kestettävä ja jatkettava Ukrainan tukemista. Hän painottaa, että Venäjän uhka on otettava tosissaan.

– Venäjä on täyttänyt kaiken tilan, joka sille on liennytysmielessä annettu, ja ottanut vielä vähän lisää. Tätä ei voida enää sallia, ulkoministeri toteaa.

Hän jatkaa, että ”on pantava kova kovaa vastaan”. Tämän Valtonen toteaa vaativan jokaiselta maalta vielä paljon enemmän kuin nyt.

– Jos Venäjää ei pysäytetä, emme tiedä miten kalliiksi se vielä tulee eri tavoin.

”Maantiede ei ole muuttunut”

Suomen ja Venäjän pitkän aikavälin suhteiden osalta ulkoministeri Elina Valtonen muistuttaa siitä, ettei maantiede ole muuttunut. Suomi on tavalla tai toisella tekemisissä Venäjän kanssa jatkossakin.

Tälläkin hetkellä dialogia on esimerkiksi diplomaattien ja rajan viranomaisten välillä. Mitään poliittisen tason keskusteluja Moskovan kanssa ei nykyisin käydä.

– On tärkeää pitää auki jonkinlainen diplomaattinen raide. Pyrimme keskittämään yhteydenpitomme asioihin, joissa se todella on tarpeen, Elina Valtonen sanoo Maanpuolustukselle.

Suomessa toivotaan ja tehdään hänen mukaansa töitä sen eteen, että Venäjällä lähdettäisiin demokratian tielle ja kunnioittamaan kansainvälisiä sopimuksia.

– Niin kauan kuin näin ei ole, suhteemme ei voi palautua, ja meidän on joka päivä varauduttava pahimpaan.

LUE MYÖS:
Elina Valtonen: EU:ssa neuvotellaan, tunnustetaanko Vladimir Putinin valintaa