Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a698b7ee651ed78a349a310ad5b3cf03, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Ex-miesystävä kidutti ja murhasi Veran, 23 – Putin armahti miehen – Uutisalue
Banner Before Header

Ex-miesystävä kidutti ja murhasi Veran, 23 – Putin armahti miehen

Venäjällä lähiväkivallan uhrit ja heidän omaisensa ovat olleet huolissaan siitä, että Ukrainaan sotimaan lähtevät rikolliset armahdetaan.

Kesällä 2022 siperialainen tuomioistuin tuomitsi Vladislav Kanjusin ex-naisystävänsä Vera Pehtelevan, 23, murhasta 17 vuoden vankeus­rangaistukseen.

Huhtikuussa 2023 Venäjän presidentti Vladimir Putin armahti hänet.

Pehtelevan tammikuussa 2020 tapahtunut murha järkytti laajasti Venäjällä, jossa lähiväkivalta on yleistä.

Tapauksesta uutisoineen Meduzan mukaan Pehteleva oli mennyt hakemaan tavaroitaan entisen miesystävänsä luota, kun tämä pahoinpiteli naisen raa’asti. Pehteleva oli saanut tunteja kestäneen pahoinpitelyn aikana yli 100 vammaa.

Naapurit kuulivat naisen huudot ja yrittivät päästä Kanjusin asunnon sisälle, mutta kukaan ei avannut ovea. Naapureiden kerrotaan myös soittaneen tuntien ajan poliisille. Soittoja on uutisoitu olleen ainakin seitsemän.

Kohua herätti se, kuinka hätäkeskuksen työntekijät vastasivat hätääntyneille naapureille.

– Kuuletko, kuinka hän huutaa oven takana, soittaja kysyi Sky Newsin mukaan.

– Mitä minun pitäisi tehdä, hätäkeskuksen työntekijä ihmetteli.

– Missä on poliisi? Häntä helvetti tapetaan siellä, miesääni huusi, johon hätäkeskuksen työntekijä vastasi:

– Poliisi tulee, ei ole tarpeen kiroilla.

Lopulta virkavalta saapui paikalle, kun naapurit olivat jo murtaneet oven auki ja löytäneet Pehtelevan ruumiin.

Venäjän valtiollisen uutistoimiston Tassin mukaan Kanjus kuristi Pehtelevan. Kanjusin mukaan hän olisi halunnut jatkaa suhdetta, mutta Pehteleva torjui hänet.

Kanjusin oli määrä suorittaa vankeusrangaistuksensa raskaimman turvallisuus­luokituksen rangaistus­siirtolassa. Viime kesänä Pehtelevan äiti sai kuitenkin nimettömän viestin, jonka mukaan Kanjus oli jo vapautunut ja taisteli Ukrainassa. Kanjus julkaisi myös somessa kuvia, jotka viittasivat siihen, että hän osallistui Venäjän aloittamaan sotaan.

Kanjus tuomittiin 17 vuodeksi tiukkaan pakkosiirtolaan, mutta hänet armahdettiin presidentti Putinin asetuksella huhtikuussa 2023. Kuva: TASS / Sipa USA / MVPhotos

Ihmisoikeusaktivisti Alena Popova on julkaissut Telegram-kanavallaan syyttäjänviraston vastauksen Pehtelevan perheelle. Viestistä käy ilmi, että Kanjus armahdettiin jo viime keväänä.

Popova sanoi syyskuussa, että Kanjus oli jo palannut rintamalta takaisin Venäjälle.

Myös venäjänkielinen BBC on uutisoinut Kanjusin vapautumisesta.

Venäjällä on rekrytoitu tuhansia vankeja taistelemaan Ukrainassa. Ensin rekrytoinnista vastasi venäläinen yksityisarmeija Wagner, mutta alkuvuonna rekrytointi siirtyi Venäjän puolustusministeriön alaisuuteen. Vastineeksi Ukrainassa taistelemisesta vangit armahdetaan ja heidän rikoshistoriansa poistetaan.

Viime elokuussa The Guardian uutisoi, kuinka lähiväkivallan uhriksi joutuneet ja heidän omaisensa pelkäävät, että vankilaan joutuneet rikolliset pääsevätkin odotettua aiemmin palaamaan takaisin kotiin. Lehti nosti esille muun muassa Pehtelevan tapauksen.

Source Link is.fi