Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f56a4f1ecb6239e866d8f3febee168db, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Esitutkinta valmistui – näin lapsen seksuaalisesta hyväksi­käytöstä epäillyn Joni Rytkösen tapaus etenee – Uutisalue
Banner Before Header

Esitutkinta valmistui – näin lapsen seksuaalisesta hyväksi­käytöstä epäillyn Joni Rytkösen tapaus etenee

Joni Rytkönen on edelleen pelikiellossa.

Itä-Suomen poliisilaitos on saanut pesäpalloilija Joni Rytköstä koskevan esitutkinnan päätökseen.

Asia on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan, kertoo tutkinnanjohtaja Tomi Lautanen.

Rytköstä, 31, epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Väitetyn rikoksen uhri on niin ikään pesäpalloilija ja oli tapahtuma-aikaan 15-vuotias.

Poliisi alkoi tutkia tapausta viime kesänä sen jälkeen, kun Suomen urheilun eettinen keskus Suek oli alkanut tutkia Rytköseen kohdistunutta urheilun vakavaa eettistä rikkomusepäilyä.

Suekin tutkinnassa kävi ilmi, että Rytkönen olisi lähettänyt 15-vuotiaalle tytölle muun muassa masturbointivideoita. Rytkönen oli viestitellyt lisäksi ainakin yhdelle 14-vuotiaalle tytölle seksuaalissävytteisesti.

Urheilun eettinen kurinpitolautakunta määräsi Rytkösen määräaikaiseen pelikieltoon seksuaalisen häirinnän takia. Pelikielto päättyy kesäkuun lopussa.

Rangaistuksessa otettiin huomioon, että Rytkönen on ollut hyllytettynä seuransa Joensuun Mailan toiminnasta viime toukokuusta lähtien.

Sekä Rytkönen että hänestä Suekiin ilmoituksen tehneet tytöt valittivat päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Rytkönen on voittanut Superpesiksen etenijäkuninkuuden kolmesti. Hän voitti Suomen mestaruuden Sotkamon Jymyssä vuonna 2020.

Source Link is.fi