Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_75f1af6710c599bc1680bc6fff049a08, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Helsingin Sanomat aloittaa muutosneuvottelut, 20 voi menettää työnsä | Verkkouutiset – Uutisalue

Helsingin Sanomat aloittaa muutosneuvottelut, 20 voi menettää työnsä | Verkkouutiset

Helsingin Sanomat aloittaa muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 20 työtehtävän päättymiseen. Asiasta kerrotaan lehteä kustantavan Sanoma Media Finlandin tiedotteessa.

Sanoma perustelee neuvotteluja organisaatiomuutoksilla, joiden tavoitteena on digikasvun edellytysten parantaminen ja kyky vastata entistä paremmin mediankulutuksen muutokseen ja asiakkaiden tarpeisiin. HS:ssa suunnitelman lähtökohtana on yksinkertaistaa organisaatiorakennetta ja selkeyttää johtamista sekä lisätä kirjoittavien toimittajien määrää.

– Digitaalisten tilauksien määrä kasvaa ja median kulutus siirtyy digiin kiihtyvällä vauhdilla. Tavoitteenamme on organisaatio, joka vastaa aidosti kulutuksen muutokseen. Toimituksemme on monimutkainen ja rakenteet pitkälti ajalta ennen digitaalista muutosta, sanoo HS:n vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi tiedotteessa.

Uudelleenjärjestely voi johtaa muutoksiin nykyisissä työtehtävissä, kun toimintamalli muuttuu, sekä enimmillään kahdenkymmenen työtehtävän vähenemiseen. Muutosneuvottelujen piirissä on koko HS:n henkilöstö joitakin poikkeuksia, kuten pääkirjoitus- ja mielipidetoimitusta lukuun ottamatta.

Samassa yhteydessä HS siirtyy kahden päätoimittajan malliin, ja jako uutislinjaan ja erilliseen syventävään linjaan päättyy. Muutoksen johdosta syventävien sisältöjen päätoimittaja Laura Saarikoski on irtisanoutunut HS:n palveluksesta.

– Kolme päätoimittajaa on ollut pohjoismaisessa mediamarkkinassa poikkeus. Olemme sopineet Laura Saarikosken kanssa asiasta hyvässä hengessä. Laura on Suomen johtavia journalisteja ja tehnyt Helsingin Sanomissa pitkän ja palkitun uran, mistä iso kiitos, Yläjärvi sanoo.

Helsingin Sanomien lisäksi muutosneuvottelut käydään Sanoman B2B-liiketoimintayksikössä, jossa vähennystarve on enintään 25 työtehtävää.