Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9cac81418223e7f811b25eb9c16f1a6f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Historiallinen päivä” – Ruotsin Nato-matka lähes maalissa | Verkkouutiset – Uutisalue

”Historiallinen päivä” – Ruotsin Nato-matka lähes maalissa | Verkkouutiset

Unkarin parlamentti hyväksyi maanantaina Ruotsin Nato-jäsenyyden äänin 188–6.

Asia etenee seuraavaksi presidentin allekirjoitettavaksi. Tehtävää hoitaa tilapäisesti parlamentin puhemies László Kövér.

Dagens Nyheter -lehden mukaan allekirjoituksen ei odoteta vievän muutamaa päivää enempää.

Parlamentti äänesti asiasta heti kevätistuntokautensa alussa. Unkari oli viimeinen Nato-maa, joka ei ollut hyväksynyt Ruotsin jäsenhakemusta.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson sanoo maan olevan valmis ottamaan vastuunsa euroatlanttisesta turvallisuudesta.

– Tänään on historiallinen päivä. Kaikkien Nato-maiden parlamentit ovat nyt äänestäneet Ruotsin jäsenyyden puolesta, Ulf Kristersson kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kehui Unkarin parlamentin tuoretta päätöstä.

– Nyt kun kaikki liittolaiset ovat hyväksyneet asian, tulee Ruotsista 32. Nato-maa. Ruotsin jäsenyys tekee meistä kaikista vahvempia ja kohentaa turvallisuuttamme, Stoltenberg toteaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö onnitteli Ruotsin pääministeriä viestipalvelu X:ssä.

– Nyt on myös Unkari, joka oli viimeinen jäsenmaa, ratifioinut Ruotsin Nato-hakemuksen. Odotamme saavamme naapurimme liittoon. Se myös täydentää oman jäsenyytemme, Sauli Niinistö sanoo.