Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_02bf2c6d7c340d35dc7345c620192f2f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HS-gallup: Antti Lindtman on suomalaisten suosikki SDP:n puheenjohtajaksi | Verkkouutiset – Uutisalue

HS-gallup: Antti Lindtman on suomalaisten suosikki SDP:n puheenjohtajaksi | Verkkouutiset

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on suomalaisten suosikki puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi, selviää Helsingin Sanomien gallupissa.

Sanna Marin ilmoitti viime viikolla, ettei ole käytettävissä jatkokaudelle. SDP valitsee uuden puoluejohtajan puoluekokouksessa syyskuussa.

Suomalaisista 33 prosenttia pitää Lindtmania parhaana valintana puheenjohtajaksi.

Seuraavaksi suosituimmat ovat Tytti Tuppurainen ja Krista Kiuru neljän prosentin kannatuksella. Muut saavat sitäkin pienemmän kannatuksen.

Lindtman ja Kiuru ovat ilmoittaneet harkitsevansa asiaa. Tuppurainen ja Ville Skinnari eivät ole ottaneet kantaa ehdokkuuteen.

Kyselytutkimuksen aineisto kerättiin verkkopaneelissa 7.–13.4.2023 osana Kantar Publicin vaaliseurantatutkimusta.

Haastattelujen kokonaismäärä on 1 064. Tutkimustulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.