Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b783b3bfbf54289f8bbee525749098bc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HS: Helsinkiläisessä marketissa tehdään tarkastuspunnituksia huijausten vähentämiseksi – Uutisalue

HS: Helsinkiläisessä marketissa tehdään tarkastuspunnituksia huijausten vähentämiseksi

Helsinkiläisessä K-supermarket Postitalossa pyritään vähentämään asiakkaiden tekemiä huijauksia tarkastuspunnitsemalla tietyt tuotteet. Punnitukset tehdään itsepalvelukassoilla. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

HS:n mukaan satunnaisia tarkastuspunnituksia tehdään monien kauppojen itsepalvelukassoilla, mutta helsinkiläiskaupassa on alkukesästä lähtien punnittu tietyt tuotteet järjestelmällisesti. Näitä ovat esimerkiksi sushi- ja salaattitiskin tuotteet.

Myyjän tekemien tarkastuspunnitusten tarkoituksena on varmistaa, että asiakas ei ole omassa punnituksessaan ottanut väärää hintalappua tai lisännyt punnituksen jälkeen tuotteita pakkaukseen. Käytäntö on muutettu kaupassa pysyväksi.

Mediassa on kerrottu viime aikoina myös muista päivittäistavarakauppojen toimista, joilla pyritään hillitsemään itsepalvelukassojen käyttöön liittyviä huijauksia tai varkauksia.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin tällä viikolla toisen helsinkiläismarketin rajoittaneen itsepalvelukassojen aukioloaikoja. Kassat ovat auki vain kahden tunnin ajan aamupäivällä ja neljä tuntia iltapäivällä ja illalla.

IS kertoi myös valkeakoskelaisen marketin noudattavan käytäntöä, jossa itsepalvelukassat suljetaan aina kun kauppaan tulee kerralla suuri joukko nuoria.

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow