Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_180963ec81f7c49be913f8d7f4d79623, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Huijarit veivät 19000 euroa Facebookin kautta | Verkkouutiset – Uutisalue

Huijarit veivät 19000 euroa Facebookin kautta | Verkkouutiset

Älä koskaan kerro pankkitunnuksiasi kenellekään ulkopuoliselle puhelimessa, tekstiviestillä, pikaviestisovelluksessa tai sähköpostilla.

Älä koskaan avaa epämääräisen tekstiviestin tai sähköpostin sisältämiä linkkejä.

Kirjaudu pankin verkkopalveluihin aina käyttämällä pankin omaa mobiilisovellusta tai pankin omia verkkosivuja – älä mene pankin verkkosivulle hakukoneen kautta tai esimerkiksi sinulle lähetetyn sähköpostin tai tekstiviestin sisältämän linkin kautta.

Jos saat kenen tahansa nimissä lähetetyn, huijaukseksi epäilemäsi sähköposti- tai tekstiviestin, poista se avaamatta liitteitä.

Älä vastaa viestiin.

Älä avaa viestin linkkejä tai liitteitä.

Sinun ei tarvitse tehdä muuta asian suhteen.

Toimi näin, jos olet jo antanut tietojasi

Jos olet jo vastannut viestiin ja antanut henkilö- tai pankkitietojasi, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi. Jos et saa yhteyttä omaan pankkiisi, niin soita hätäkeskukseen 112.

Tee sen jälkeen rikosilmoitus poliisille. Rikosilmoituksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa poliisi.fi/asiointi tai millä tahansa poliisiasemalla.

Lähde: Poliisi