Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_89aa5e47adc4d1a56ed7c3c2ea812ece, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Hyökkääjä ei saavuta tavoitteitaan Bahmutissa edes ammattimaisimpien joukkojensa avulla” | Verkkouutiset – Uutisalue

”Hyökkääjä ei saavuta tavoitteitaan Bahmutissa edes ammattimaisimpien joukkojensa avulla” | Verkkouutiset

Ukrainan apulaispuolustusministeri Hanna Maliarin mukaan rajut taistelut jatkuvat Itä-Ukrainan Bahmutin kaupungissa, kertoo CNN.

– Vaikka vihollinen on keskittänyt ammattimaisimmat yksikkönsä Bahmutiin, mukaan lukien palkkasoturiyhtiö Wagnerin taistelijoita, maahanlaskujoukkojen yksiköitä ja erikoisjoukkoja, venäläiset eivät kykene saavuttamaan siellä tavoitteitaan, hän sanoi torstaina Kiovassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Tällä hetkellä venäläiset kärsivät siellä valtavia tappioita, ja näistä tappioista huolimatta he eivät pysähdy ja haluavat silti ottaa kaupungin täysin haltuunsa.

Ukrainan puolustusvoimien pääesikunnan operatiivisen osaston apulaispäällikkö Oleksii Hromovin mukaan Bahmutin alueen tilanne Ukrainan rintamalla on edelleen vaikein.

– Vihollinen jatkaa hyökkäyksiään Bahmutin keskustassa sekä Bohdanivkan ja Ivanivsken suunnilla yrittäessään saartaa kaupunkia pohjoisesta ja etelästä.

– Hyökkäysvoiman vahvistamiseksi vihollisen siirsi joukkoja ja kalustoa Bahmutin alueelle Avdijivkan suunnalta.

Itä-Ukrainassa sijaitsevan Bahmutin kaupungin lähialueella on käyty rajuja taisteluita koko kevään ajan. Hyökkääjä ei ole kuitenkaan onnistunut saartamaan kaupunkia.

Venäläisjoukkojen sanotaan hallitsevan tällä hetkellä yli 75 prosenttia Bahmutin kaupunkialueesta. Bahmutin taistelut alkoivat jo viime kesänä. Venäläiset ovat kokeneet kovia tappioita