Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c171cb1e546858b96d65116a52f44e6e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Intensiiviä tulitaisteluita Gazan eteläsosissa | Verkkouutiset – Uutisalue

Intensiiviä tulitaisteluita Gazan eteläsosissa | Verkkouutiset

Taistelut Gazan kaistaleella ovat jatkuneet kiivaina Israelin jatkettua hyökkäystä alueen eteläosiin, kertoo Israelilainen sanomalehti Times of Israel liveseurannassan.

Israelin asevoimien mukaan useat terroristijärjestö Hamasin taistelijat ovat saaneet surmansa hyökkäyksissä. Lisäksi alueelta on Israelin mukaan löydetty useita Hamasin asekätköjä ja asiakirjoja.

Hamasin kontrolloiman Gazan terveysministeriön mukaan alueen eteläosissa on kuollut lähes sata ihmistä viimeisen vuorokauden aikana.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on julkaissut suunnitelman sodan jälkeisestä ajasta Gazan alueelle. Times of Israelin mukaan suunnitelman tarkoituksena on varmistaa, että Gazan kaistaleelta ei aiheudu enää uhkaa Israelille.

Suunnitelmassa Israel haluaa säilyttää sotilaallisen toimintavapauden Gazan alueella myös sodan päättymisen jälkeen. Suunnitelmassa Gazaa hallitsisi paikallishallinto.