Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_225ead9d96cc35206285286a74a997ef, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
IS: Unkaria ihaileva somepäivitys on syy, miksi Teuvo Hakkarainen ei kelpaa perussuomalaisten eurovaaliehdokkaaksi – Uutisalue

IS: Unkaria ihaileva somepäivitys on syy, miksi Teuvo Hakkarainen ei kelpaa perussuomalaisten eurovaaliehdokkaaksi

Hakkarainen kertoo Ilta-Sanomille, että syy ehdokkuuden kieltämiseen oli hänen lauantaina kirjoittamassaan viestipalvelu X:n viestissä.

Teuvo Hakkarainen.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen sanoi ihailevansa Unkarin toimintaa EU:ssa. Kuva: Silja Viitala / Yle

Markus Heikkilä,

Jari Strömberg

Perussuomalaisten europarlamentaarikon Teuvo Hakkaraisen ehdokkuusjupakkaan tuli tiistaina uutta tietoa, kun Ilta-Sanomat haastatteli Hakkaraista toistamiseen.

Hakkaraisen mukaan perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää kertoi hänelle viikonloppuna, että asiaa eurovaaliehdokkaaksi ei ole.

Hakkarainen kertoo Ilta-Sanomille, että syy ehdokkuuden kieltämiseen oli hänen lauantaina kirjoittamassaan viestipalvelu X:n viestissä, jossa Hakkarainen toivotti Unkarin hallituspuolue Fideszin tervetulleeksi europarlamentin konservatiiviseen ECR-ryhmään, johon myös perussuomalaiset europarlamentaarikot kuuluvat.

– Omasta puolestani sanon, että Unkarin hallituspuolue Fidesz on tervetullut ECR-ryhmään. Olen ihailleen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille. Suomen täytyy omaksua samanlainen linja. Jokaisella EU-maalla on oikeus omaan ulkopolitiikkaan, Hakkaraisen Ilta-Sanomille lähettämässä poistetussa X-päivityksessä sanottiin.

Päivitys ehti olla X:ssä Hakkaraisen mukaan enintään tunnin verran.

– Puoluesihteeri viittasi päivitykseeni ja sanoi, että et missään tapauksessa voi lähteä puolueen eurovaaliehdokkaaksi. Syynä oli puolueen vastainen toiminta, Hakkarainen sanoi Ilta-Sanomille.

Perussuomalaiset jakoi omalla X-tilillään lauantaina MTV uutisten artikkelin, jossa puolueen toinen europarlamenttiedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner tyrmää ajatuksen Fideszin liittymisestä ECR-ryhmään.

Puoluesihteeri ei kommentoi

Vuorenpää kertoi maanantaina Yle uutisille, että perussuomalaisten puoluehallitus nimeää ehdokkaat.

Vuorenpään mielestä kyse ei ole Hakkaraisen ja puolueen välisestä väärinkäsityksestä.

– Hakkarainen vastaa omasta tiedotteestaan ja viestinnästään. Meidän viestimme on, että hän ei tule olemaan ehdokkaana ja hän on ollut siitä tietoinen, Vuorenpää sanoi maanantaina.

Hakkaraisen poistaman viestipalvelu X:n viestin julkistamisen jälkeenkään Vuorenpää ei halua sanoa sanaakaan Hakkaraisen ehdokkuuden epäämisestä.

– Minä sanon ainoastaan näin, että kaikki mitä on haluttu julkisuuteen kommentoida, on jo kommentoitu. Enempää me emme tätä avaa, Vuorenpää sanoo Ylelle tiistai-iltana.

Entä mikä sitten on Hakkaraisen asema nyt puolueessa?

– Kuten sanoin, emme tätä asiaa enempää kommentoi. Kaikki on sanottu, mitä on sanottu.

Perusteita ei siis kerrota?

– Kuten sanottu, emme julkisuuteen anna sisäisiä asioita, Vuorenpää kuittaa.

Juttua päivitetty klo 18.41 puoluesihteerin kommenteilla.

Source Link yle.fi