Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4df283ed6a992fb0bb420066e4743d3f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Juhana Vartiainen SAK:sta: Tällaista valtahurmosta ei löydy muualta | Verkkouutiset – Uutisalue

Juhana Vartiainen SAK:sta: Tällaista valtahurmosta ei löydy muualta | Verkkouutiset

Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK on vaatinut, että hallitus avaisi vientivetoisen palkkamallin lisäksi myös muut työmarkkinauudistukset neuvotteluille.

Helsingin pormestari, ekononomisti Juhana Vartiainen (kok.) hämmästelee viestipalvelu X:ssä SAK:n toimintaa.

– SAK:ta on pyydetty neuvotteluun vientimallista, mutta se ei tule pöytään ellei saa avata koko hallitusohjelmaa. Ja se ajattelee päättävänsä myös veroista, Vartiainen kirjoittaa.

Hän viittaa verokommentilla SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan haastatteluun Ylen A-studiossa. Siinä Eloranta listaa myönnytyksiä, joita palkansaajat ovat tehneet työnantajille viime vuosina.

– Olemme tehneet kilpailukykysopimuksen ja siirtäneet kustannuksia työnantajilta palkansaajille, sieltä on Kela-maksu viety pois (työnantajilta). On tehty yhteisöveron alennus ja monia muita tällaisia, Eloranta sanoo Ylellä.

Vartiaisen mukaan SAK näyttää haluavan päättää kaikesta.

– Ammattiyhdistysliike on kunniakas ja pysyvä osa pohjolaa, mutta tällaista valtahurmosta ei löydy ainoastakaan muusta maasta.