Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bdc8c582e8c99c01c40547465a8b5b7e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Juoksija voitti ison kisan kymmenen vuotta sitten – jättimäinen palkintoraha yhä saamatta – Uutisalue
Banner Before Header

Juoksija voitti ison kisan kymmenen vuotta sitten – jättimäinen palkintoraha yhä saamatta

Buzunesh Deba odottelee yhä kymmenen vuoden takaisia palkintorahojaan, kertoo The Wall Street Journal.

Etiopialainen juoksija Buzunesh Deba odottaa yhä 100 000 dollarin palkintorahojaan kymmenen vuoden takaa, uutisoi The Wall Street Journal.

Buzunesh Deba juoksi maaliin toisena Bostonin maratonilla vuonna 2014. Vuonna 2016 hän sai tiedon siitä, että hänet julistetaan vuoden 2014 Bostonin maratonin naisten kilpailun voittajaksi. Syynä oli se, että kyseisen kisan alun perin voittanut kenialainen Rita Jeptoo jäi sittemmin kiinni dopingista. Antidopingtahojen tutkimusten mukaan Jeptoon suoritus myös Bostonin maratonilta 2014 piti hylätä.

Jeptoo kärysi kehon ulkopuolisen erytropoietiinin käytöstä. Punasolutuotantoa edistävä erytropoietiini parantaa suorituskykyä kohottamalla kudosten hapensaantia, kun veressä happea kuljettavan hemoglobiinin määrä kasvaa.

The Wall Street Journalin mukaan Buzunesh Deban, 36, kuuluisi bonuksineen saada vielä 100 000 dollaria palkintorahaa vuoden 2014 saavutuksestaan.

Lehden mukaan järjestäjät ovat ilmoittaneet Deballe muhkean viivästyksen syyksi sen, etteivät he ole saaneet perittyä takaisin Jeptoolle alun perin maksettuja palkintorahoja.

The Wall Street Journal oli asiassa yhteydessä 43-vuotiaan Jeptoon agenttiin, joka viestitti aloittaneensa Jeptoon edustamisen vasta vähän aikaa sitten. Agentti totesi, ettei hän tiedä mitään vuoden 2014 asioista. Agentti ei vastannut pyyntöön saada lausunto Jeptoolta.

Deba ja hänen puolisonsa Worku Beyi ovat sitä mieltä, että vastuu Deban palkintorahan maksamisesta on kilpailun järjestäjillä eikä Jeptoolla.

The Wall Street Journalin mukaan alkuperäinen puuttuva palkintoraha olisi nykyrahassa noin 128 000 dollaria eli noin 120 000 euroa.

– Menettämämme summa ei ole pikkuraha, Beyi totesi.

Deba on perustanut perheen Beyin kanssa ja on ollut viime ajat sivussa kilpajuoksusta. Entinen juoksija Beyi ajaa The Wall Street Journalin mukaan Uber-taksikyytejä. Perhe asuu New Yorkissa.

Deba osallistui vielä vuonna 2018 Bostonin maratonille, mutta keskeytti tuolloin kilpailun. Hän aikoo nyt välivuosiensa jälkeen palata kilpajuoksijaksi.

Source Link is.fi