Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d7fec3f05ac81134c707a01d4a45b6cd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Halvaantunut olympiavoittaja koki jälleen kovia – ”Jos olisin jäänyt vielä päiväksi kotiin, se olisi ollut todennäköisesti viimeinen päiväni” – Uutisalue

Halvaantunut olympiavoittaja koki jälleen kovia – ”Jos olisin jäänyt vielä päiväksi kotiin, se olisi ollut todennäköisesti viimeinen päiväni”

Saksalainen Kristina Vogel ehti ajoissa sairaalahoitoon.

Ratapyöräilyn olympiavoittaja Kristina Vogel loukkaantui vakavasti kesäkuussa 2018 harjoitellessaan velodromilla Saksan Cottbusissa.

Vogel törmäsi toiseen pyöräilijään kohtalokkain seurauksin. Muutamaa kuukautta myöhemmin saksalainen kertoi Instagramissa halvaantuneensa vyötäröstä alaspäin.

Onnettomuuden jälkeen 33-vuotias Vogel on kuntouttanut itseään, ja hän on osallistunut pyörätuolissa esimerkiksi hyväntekeväisyystapahtumiin. Vuonna 2019 kirgisialaistaustainen ex-pyöräilijä päätti lähteä mukaan politiikkaan ja asettui ehdolle Erfurtin kuntavaaleissa kristillisdemokraattien riveissä.

Kristina Vogel työskenteli poliisina ennen onnettomuuttaan. Kuva: Christophe Gateau / dpa / ZUMA

Vogel on ollut erittäin aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Niinpä viime viikolla muutaman päivän tauko ehti herättää ihmetystä joidenkin hänen Instagram-tiliään seuraavien keskuudessa. Sometauon syy selvisi maanantaina Vogelin raportoidessa Instagramissa edellisviikon tapahtumista.

Hän lähetti terveiset sairaalasta kuvan kera ja kertoi joutuneensa sinne lauantaiaamuna. Älykello oli näyttänyt lepopulssiksi lukemaa 120, mikä sai Vogelin hakeutumaan lääkärin pakeille.

– Muutamaa tuntia myöhemmin olin sitten leikkauspöydällä.

Vogelilla diagnosoitiin keuhkoveritulppa.

– Verihyytymiä (trombit) poistettiin tai imettiin pois katetrilla. Hyytymiä oli niin paljon, että verenpaineeni oli kohonnut hengenvaarallisen korkeaksi.

Kristina Vogel Bild100-gaalassa syyskuussa 2023. Kuva: Christoph Soeder / dpa / ZUMA

Vogel sanoo olleensa onnekas.

– Jos olisin jäänyt vielä päiväksi kotiin, se olisi ollut todennäköisesti viimeinen päiväni, Vogel kirjoitti ja kiitteli sairaalan henkilökuntaa.

Lopuksi ex-pyöräilijä osoitti huumorintajun olevan tallella.

– Varoitus, seuraa mustaa huumoria. Täällä on vähän kuin sukujuhla, koska tapaan niin paljon ihmisiä, joihin tutustuin vuonna 2018.

Source Link is.fi