Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_184438e6d500e7bc771265d326e3bf5b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Käänne säähän: Lämpöä ei ole hetkeen näköpiirissä | Verkkouutiset – Uutisalue

Käänne säähän: Lämpöä ei ole hetkeen näköpiirissä | Verkkouutiset

Perjantaina on mitattu vuoden tähän asti korkein lämpötila, kertoo Foreca.

Ahvenanmaan maakuntaan kuuluvan Kumlingen havaintoasemalla on mitattu perjantaina kello 14.20 mennessä 8,2 astetta. Jyväskylässä on ollut 8,1 astetta ja Kuopiossa sekä Viitasaarella 8,0 astetta.

– Torstain matalapaineen yhteydessä Suomeen virtasi melko lauhaa ilmaa. Varsinkin paikoin maan keskivaiheilla lännestä itään on nyt perjantaina lisäksi aurinkoista. Näiden vaikutuksesta lämpötila on päässyt kohoamaan. Edellisen kerran tätä lämpimämpää oli viime vuoden puolella 11. marraskuuta. Silloin yllettiin korkeimmillaan 9,1 asteeseen, toteaa meteorologi Anna Latvala Forecan blogissa.

Säähän on tulossa käänne ja lämpötila laskee.

– Näin lämmintä ei ole hetkeen näköpiirissä sääennusteiden perusteella. Viikonlopun aikana sää kylmenee jälleen niin, että pakkasta on sunnuntaina koko maassa, Latvala kertoo.

Ennusteen mukaan sateet muuttuvat viikonlopun aikana lumeksi myös eteläisessä Suomessa.