Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b7a0a9b720d58c04db9d194828e9a087, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kansanedustaja: Poliittiset lakot aiheuttavat viattomille vahinkoa | Verkkouutiset – Uutisalue

Kansanedustaja: Poliittiset lakot aiheuttavat viattomille vahinkoa | Verkkouutiset

RKP:n närpiöläinen kansanedustaja Anders Norrback ruotii poliittisia lakkoja Ilkka-Pohjalaisen kolumnissaan. Alkuvuodesta on koettu jo useita työtaistelutoimia, ja Norrback kertoo huomanneensa julkisessa keskustelussa olevan ajoittain hankalaa erottaa erityyppisiä lakkoja toisistaan. Työntekijöiden ja työnantajien välisissä neuvotteluissa lakko-oikeus on Norrbackin mukaan ”välttämätön”, eikä Petteri Orpon (kok.) hallitus ole tätä lakko-oikeutta rajoittamassa.

Tukityötaistelujen osalta hallitus on muuttamassa lainsäädäntöä, Norrback toteaa.

– Jatkossa laillisia tukityötaisteluita ovat ne, jotka ovat kohtuullisia suhteessa tavoitteisiin ja joiden vaikutukset kohdistuvat vain työriidan osapuoliin, hän kirjoittaa.

Poliittisia lakkoja ei Norrbackin mukaan ”voida pitää järkevinä”.  Poliittisilla lakoilla ei pyritä vaikuttamaan työehtosopimuksiin, vaan osoittamaan mieltä esimerkiksi hallitusta ja sen politiikkaa vastaan. Norrbackin mukaan poliittisten lakkojen kärsijöinä ovat esimerkiksi viattomat yritykset.

– Ymmärrän täysin, että kaikki eivät ole nykyisen hallituksen kanssa samaa mieltä, ja kunnioitan kritiikkiä, joka kohdistuu nykyisen hallituksen politiikkaan. Mutta se, että ryhmä yhteiskunnassamme yrittää lakkoilemalla aiheuttaa mahdollisimman paljon vahinkoa yhteiskunnalle ja tätä kautta vaikuttaa demokraattisesti valitun eduskunnan päätöksiin, ei ole hyväksyttävissä minun maailmassani, kansanedustaja kirjoittaa.

– Pahimmat vaikutukset kohdistuvat elinkeinoelämäämme ja viattomiin yrityksiimme.

Norrback kertoo tukevansa poliittisten lakkojen rajoittamista ajallisesti.

– Menetelmän käyttäminen, jonka ainoana tarkoituksena on aiheuttaa yhteiskunnalle ja viattomille mahdollisimman suurta taloudellista vahinkoa, ei ole hyväksyttävää.