Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_184438e6d500e7bc771265d326e3bf5b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kirurgi-kansanedustaja: Etäpalveluiden tulee aina palvella potilasta | Verkkouutiset – Uutisalue

Kirurgi-kansanedustaja: Etäpalveluiden tulee aina palvella potilasta | Verkkouutiset

Etäpalvelut voivat hyvin toteutettuna palvella terveydenhuollon asiakkaita erittäin hyvin, kirjoittaa kansanedustaja ja kirurgi Ville Väyrynen (kok.) X:ssä.

Kuitenkin myös etänä toteutetuissa palveluissa on Väyrysen mukaan pidettävä mielessä se, että tavoitteena on aina palvella potilasta.

Hän viittaa Ylen artikkeliin, jossa kerrotaan konsulttiyrityksen painostaneen lääkäreitä hoitamaan potilaita etänä vastoin terveydenhuollon ammattilaisten tahtoa.

– Etäpalveluissa on mahdollisuus, mutta ei näin, hän kommentoi jakamaansa Ylen artikkelia.

Osana koulutusmateriaalia konsulttiyritys oli myös listannut erilaisia vaivoja, joiden hoitaminen olisi konsulttiyrityksen mukaan järkevää tehdä etänä.

– Jutussa esitelty lista etänä hoidettavissa vaivoista on ammattilaisen silmään täysin absurdi. Myös etäpalvelun tulee palvella ensisijaisesti potilasta. Tästä ei valitettavasti sitä kuvaa saa, Väyrynen kirjoittaa.