Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_95464c0598c7b9d37e22cc52308397bb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Kööpenhaminan kuuluisa pörssirakennus ilmiliekeissä – torni romahtanut – Uutisalue
Banner Before Header

Kööpenhaminan kuuluisa pörssirakennus ilmiliekeissä – torni romahtanut

Rakennus on yksi Kööpenhaminan vanhimpia.

Tanskassa Kööpenhaminan historiallinen pörssirakennus on tulessa. Politikenin paikan päällä olevan toimittajan mukaan rakennuksen torni on juuri romahtanut.

Kööpenhaminan poliisi sai varhain tiistaiaamuna ilmoituksen tulipalosta pörssirakennuksessa. Poliisi on eristänyt alueen.

Paikalla on paljon pelastushenkilökuntaa ja poliiseja. Kuva: Ida Marie Odgaard / Reuters

Kuva: Ida Marie Odgaard / Reuters

Pörssirakennus, joka tunnetaan nimellä Børsen, sijaitsee Slotsholmenilla. lähellä Christiansborgin linnaa. Pörssirakennus valmistui vuonna 1625 ja on yksi Kööpenhaminan vanhimpia rakennuksia.

Kööpenhaminan pörssi toimi rakennuksessa vuoteen 1974. Nykyisin rakennuksessa toimii Tanskan kauppakamari.

TV2:n toimittaja Mads Bisgaard on jakanut X:ssä kuvan, jossa kauppakamarin johtaja Brian Mikkelsen auttaa kantamaan pörssirakennuksesta pelastettua maalausta ulos.

Jyllands-Postenin mukaan pelastusviranomaiset ja poliisi pyrkivät pelastamaan rakennuksessa olevat arvokkaat maalaukset.

Lehti on haastatellut kauppakamarin entistä johtajaa Jes Brinkmania, jonka mukaan kallisarvoiset taideteokset sijaitsevat rakennuksen pohjakerroksessa, josta niitä haetaan ulos.

Se og Hør on haastatellut pelastusviranomaista, jonka mukaan paloa ei ole saatu vielä talttumaan. Viranomaisen mukaan talon katto uhkaa romahtaa ja kyseessä on kisa aikaa vastaan.

Paikalla on yli 100 Kööpenhaminan pelastuslaitoksen työntekijää, mutta lisää tarvitaan.

– Olemme täällä vielä kuuden tunnin kuluttua. Tarvitsemme kaiken avun, joka on saatavilla, pelastusviranomaisen edustaja sanoi.

Tältä rakennus näytti ennen paloa. Kuva: REUTERS/Andrew Kelly

Source Link is.fi