Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5b8366895e180eb8d9c2e55b9a04c10e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
KU: Vasemmistoliiton kannattajat puhuvat nyt taktisesta äänestämisestä | Verkkouutiset – Uutisalue

KU: Vasemmistoliiton kannattajat puhuvat nyt taktisesta äänestämisestä | Verkkouutiset

Vasemmistoliiton Kansan Uutisten julkaisema toimittaja Kai Hirvasnoron kommenttiartikkeli on otsikoitu ”SDP siirtyi enemmän kuin pari piirua vasemmalle, käytännössä vasemmistoliiton tontille”.

Otsikko viittaa SDP:n lauantaina julkistamaan eduskuntavaaliohjelmaan ja talousohjelmaan. Niiden KU luonnehtii olevan ”hätkähdyttävän vasemmalla” ja ”voidaan puhua historiallisesta siirtymästä”.

– …SDP:n vaaliohjelma on lähes yksi yhteen vasemmistoliiton päivää aiemmin julkistaman kanssa. Monet ovat päivitelleet, että demareilla on vielä aavistuksen vähemmän menosäästöjä kuin vasemmistoliitolla, KU:n kirjoituksessa todetaan.

Kirjoittajan mukaan hyvää asiassa on se, että vasemmistoliiton viestillä on aiempaa laajempi kannatus.

Huonompiin puoliin kirjoittajan mielestä kuuluu, että ”näin paljon vasemmistolaistunut” SDP uhkaa syödä hapen vasemmistoliitolta.

– Siihenhän SDP haluaa nämä vaalit pelkistää: se vastaan kokoomusvetoinen porvarihallitus. Sanoma näyttää myös uppoavan. Nyt näkee jopa aktiivisesti vasemmistoliittoa kannattavien puhuvan taktisesta äänestämisestä näissä vaaleissa. Että äänestämällä tällä kertaa demareita ollaan varmistamassa jatkoa Marinin hallitukselle.

KU:n mukaan kuitenkin ”eihän se näin mene”.