Banner Before Header

Lindénin ehdotus huumeiden käyttöhuoneiden kokeilemisesta kerää kannatusta – vasemmistoliitto ja vihreät tukevat

Hallituspuolueista ainakin vihreät ja vasemmistoliitto kannattavat perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) ehdotusta huumeiden käyttöhuoneiden kokeilusta. Ministeri Lindénin mukaan valvottuja käyttöhuoneita on perusteltua kokeilla jossakin kunnassa, esimerkiksi Helsingissä.

Lindén on sanonut ehdottavansa sote-ministerityöryhmälle jo tässä kuussa, että käyttöhuoneista aloitetaan selvitys. Tarkoituksena on kartoittaa, minkälaisia muutoksia lainsäädäntöön tarvitaan kokeilun toteuttamiseksi. Vasta seuraava hallitus voi kuitenkin päättää kokeilusta, koska eduskuntavaalit ovat jo ensi keväänä.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) kiittelee ministeri Lindéniä Twitterissä.

– Vasemmistoliitto tukee käyttöhuoneet mahdollistavan lainsäädännön luomista. Tavoitteena on huumekuolemien vähentäminen. Tuemme vahvasti vastuuministeri Lindenin aikomusta selvitystyön käynnistämiseksi. Hienoa, että asia nyt etenee!

Myös ilmasto- ja ympäristöministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoo puolueensa tukevan ministeri Lindénin ehdotusta.

Juttua päivitetään.

Lue lisää:

Valvottuja huumeiden käyttöhuoneita vaativa kansalaisaloite etenee eduskuntaan – aloitteen mukaan huumekuolemat vähenisivät

Päihteidenkäyttäjät ja asiantuntijat vaativat käyttöhuoneita, mutta näin vastaa ministeri Lindén: edes kokeilu olisi työläs

Source Link yle.fi