Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3dc3d4762dd56555e64de67a5bda1bce, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Martti J. Kari IS:lle Leopardit syövät aamiaiseksi venäläisiä panssarivaunuja | Verkkouutiset – Uutisalue

Martti J. Kari IS:lle Leopardit syövät aamiaiseksi venäläisiä panssarivaunuja | Verkkouutiset

Jyväskylän yliopiston turvallisuuden ja strategisen analyysin työelämäprofessori sekä puolustusvoimien pääesikunnan entinen apulaistiedustelupäällikkö, eversti evp Martti J. Kari uskoo, että Leopard-panssarivaunut voittavat venäläiset panssarivaunut taistelussa.

– ”Leohan” on hyvä vaunu. Fakta on se, että nämä Leopardit syö aamiaiseksi venäläisiä panssarivaunuja, Kari sanoo Ilta-Sanomille.

Asiantuntijan mukaan länsimaisten Leopard-vaunujen ylivoima perustuu moneen asiaan.

– Leopardit ampuvat neljään kilometriin tarkasti. Siinä on sileäputkinen tykki. Sen vakain on tosi toimiva, se pystyy käyttämään tulta liikkeestä. Sen huollettavuus ja käytettävyys ovat paljon parempia kuin venäläisten vaunujen. Se liikkuu paremmin maastossa, hän luettelee.

Martti J. Karin mukaan ukrainalaiset ottavat tarkasti huomioon sen tosiasian, että venäläisillä panssarintorjuntaohjuksilla kyetään tuhoamaan Leopardeja. Panssarivaunujen hyödyntäminen taistelussa vaatii usean asejärjestelmän yhteistyötä.

– Tänä aamuna tuli hyvä tieto, että Yhdysvallat antaa Ukrainalle taktisia ohjuksia, jotka ulottuvat 150 kilometriin.

– Nämä uudet ohjukset iskevät 150 kilometriin, ja niiden osumatarkkuuden halkaisija on metri. Eli se osuu sinne minne pitääkin. Saadaan se vaikutus, mikä halutaan, Kari arvioi.