Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9b0e270a107a0def6e90b8a421c8212e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Matias Marttinen: Velka on herätys poliittisille päättäjille | Verkkouutiset – Uutisalue

Matias Marttinen: Velka on herätys poliittisille päättäjille | Verkkouutiset

Hallituksen talouspoliittinen kehysriihi alkaa tilanteessa, jossa Suomi on elänyt velaksi yli viisitoista vuotta, ja velkaantuminen kiihtyy huolestuttavalla tavalla, muistuttaa kansanedustaja ja kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen Satakunnan Kansassa julkaistussa kolumnissaan.

– Velkaantuminen on akuutti ongelma Suomelle, sillä taloustilanne on heikentynyt ja velkaantuminen syventynyt edelleen uusista päätöksistä huolimatta, Marttinen kirjoittaa.

Kansanedustaja muistuttaa, että Suomi on syvän velkaantumisen vuoksi vaarassa ajautua EU:n tarkkailuluokalle niin sanottuun liiallisen alijäämän menettelyyn ensi vuonna.

– Se on herätys kaikille puolueille ja päättäjille tilanteen vakavuudesta. Velkaantumisen hillitseminen edellyttää merkittäviä, useiden miljardien uusia lisätoimia hallitukselta jo ensi vuodelle, Marttinen kirjoittaa.

– Talouden kunnostaminen on täysin välttämätöntä, jotta hyvinvointiyhteiskunnan tärkeät palvelut suomalaisille voidaan turvata tulevaisuudessa. Edessämme on vuosia kestävä urakka, jotta talouden suunta saadaan käännettyä, hän jatkaa.

Marttisen mukaan hallitus keskittyy riihessä myös talouskasvua vahvistaviin toimiin.

– Esillä ovat erityisesti uudet toimet, joilla voidaan tukea teollisten investointien houkuttelua Suomeen. Viemme eteenpäin lukuisia kasvua tukevia uudistuksia. Teollisten hankkeiden luvitus uudistetaan ja byrokratiaa karsitaan, jotta hankkeet etenisivät nykyistä nopeammin.

Työmarkkinauudistusten tavoitteena on Marttisen mukaan kannustaa yrityksiä työllistämään nykyistä enemmän. Sosiaaliturvan muutosten ja työn verotuksen keventämisen tavoitteena on kannustaa työntekoon ja työn vastaanottamiseen.

– Pohjoismaista hyvinvointivaltiota ei voi ylläpitää ilman pohjoismaista työllisyysastetta. Nyt tehtävillä päätöksillä pyritään siihen, että Suomen talouteen saadaan viimein positiivista kehitystä ja kasvua. Suomella on edelleen kaikki menestymisen edellytykset, mutta se vaatii merkittävää muutosta nykyiseen kehitykseen, Marttinen kirjoittaa.