Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_336ced1c5b3ac7ba2b4acd928dd5e1d6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mikko Savola nimitettiin puolustusministeriksi  | Verkkouutiset – Uutisalue

Mikko Savola nimitettiin puolustusministeriksi  | Verkkouutiset

Kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) on nimitetty Suomen uudeksi puolustusministeriksi. Hän toimii Antti Kaikkosen (kesk.) sijaisena tämän vanhempainvapaan ajan.

– Otan tämän tehtävän Antti Kaikkoselta, joka siirtyy tärkeisiin tehtäviin kotirintamalle vanhempainvapaalle. Nyt reservin kapteeni vaihtuu reservin vääpeliin, Savola sanoi tiedotustilaisuudessa.

Savolan mukaan Suomen Nato-jäsenyyteen valmistautuminen on yksi hänen lyhyen ministerikautensa painopiste. Hän osallistuu helmikuussa Naton puolustusministerien kokoukseen.

– Aion pitää yhteyttä kumppaneihin Pohjoismaissa, Euroopassa ja maailmalla laajemminkin. Tarkoitus on tavata ensimmäiseksi henkilökohtaisesti Ruotsin ja Viron kollegat, Savola sanoi.

Puolustusministerin mukaan Suomen tuki Ukrainalle pysyy vahvana.

– Suomen tuki Ukrainalle tulee jatkumaan ja valmistelemme 12:tta apupakettia. Siitä tehdään päätöksiä tulevien viikkojen aikana.

Puolustusministeri Kaikkonen ilmoitti joulukuussa jäävänsä isyysvapaalle. Hänen on määrä palata takaisin puolustusministerin tehtävään maaliskuun alussa.