Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_409690932dd1aef2a879a934d246f504, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Näitä salaliittoteorioita levitetään Aleksei Navalnyin kuolemasta | Verkkouutiset – Uutisalue

Näitä salaliittoteorioita levitetään Aleksei Navalnyin kuolemasta | Verkkouutiset

Viime viikolla kuolleen venäläisen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin kuolemasta liikkuu useita erilaisia salaliittoteorioita. Brittiläisen BBC Verifyn toimittaja Shayan Sadarizadeh on koonnut yhteen yleisimpiä teorioita.

Salaliittoteorioiden tarkoituksena on suojella Kremliä vastuulta, sillä teorioissa syypäätä kuolemaan etsitään aivan muualta.

Viestipalvelu X:ssä julkaistussa viestissään Sardarizadeh huomauttaa, että osa salaliittoteorioista on myös ristiriidassa keskenään.

Ensimmäisenä salaliittoteoriana on esitetty teoriaa, jonka mukaan Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA olisi tappanut Navalnyin syyttääkseen Venäjän diktaattoria Vladimir Putinia.

Toinen teoria on, etttä Putinin vaimo Julija Navalnaja ja ”hänen uusi rakastajansa” olisivat tappaneet Navalnyin.

Kremliä tukevat tahot ovat levittäneet myös teoriaa, jonka mukaan Ukraina tappoi Navalnyin saadakseen Yhdysvaltain 60 miljardin dollarin apupaketin.

Yksi Navalnyin kuolemaan liittyvä salaliittoteoria on sekin, että oppositiojohtaja olisi kuollut koronarokotteeseen.