Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_504e3d0ab488c714a0a9e6bf580021b2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nuoret ampuivat aamulla raketteja parvekkeelta | Verkkouutiset – Uutisalue

Nuoret ampuivat aamulla raketteja parvekkeelta | Verkkouutiset

Vuoden viimeinen viikonloppu on työllistänyt poliisia.

Alle 18-vuotias nuori menehtyi liikenneonnettomuudessa Petäjävedellä perjantaina noin kello 19.30, kun ohittamaan lähtenyt henkilöauto törmäsi vastaantulevien kaistalla toiseen henkilöautoon ajautuen ojaan ja syttyen palamaan. Onnettomuudessa loukkaantui kyseisen henkilöauton kuljettaja sekä toisen henkilöauton matkustaja. Sisä-Suomen poliisilaitos selvittää onnettomuutta.

Lapin poliisi kertoo nuorison ampuneen raketteja varhain lauantaiaamuna kerrostalon parvekkeelta Rovaniemellä. Poliisi tavoitti rakettien ampujat ja muistuttaa, että rakettien ampuminen on sallittua 31.12. klo 18.00 – 1.1. klo 02.00 välisenä aikana. Rakettien ampuminen parvekkeelta on ehdottomasti kiellettyä.

Talviolosuhteisiin tottumattomat autoilijat ovat myös työllistäneet Lapin lainvalvojia. Talviajossa kokematon kuljettaja ajoi autolla lumipenkkaan Rovaniemen keskustan lähellä oltuaan vähällä ajaa kolarin toisen osapuolen kanssa. Poliisi joutui opastamaan kuljettajaa auton ikkunan puhdistamisessa jäästä.

Revontulten metsästys päätyi ojaan Rovaniemen Poikajärvellä, kun kevyesti varustautuneet turistit kääntyivät umpiperäiselle tielle ja ajoivat ojaan. Henkilövahingoilta vältyttiin ja poliisiautossa lämmitelleet turistit pääsivät jatkamaan matkaansa.

Lapin poliisi kertoo myös Kolarissa kelkkasafarin yhteydessä sattuneesta onnettomuudesta, jossa kuljettaja painoi vahingossa liikaa kaasua moottorikelkkareitillä ja törmäsi puuhun. Kuljettaja loukkaantui.

Liikenneonnettomuudet ovat pitäneet myös Itä-Suomen poliisilaitosta kiireisenä. Hätäkeskus sai ilmoituksen hieman ennen viittä aamulla, jonka mukaan auto on suistunut penkkaan Iisalmessa Kiuruvedentiellä. Paikalle saapunut poliisipartio havaitsi auton olevan edelleen käynnissä. Autosta tavattiin kaksi miestä nukkumasta kuljettajan ja apukuskin paikoilta. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Toinen vastaava tapaus sattui Kiuruvedellä, jossa poliisi tavoitti penkkaan ajautuneesta ja edelleen käynnissä olevasta autosta nukkuvan miehen. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.