Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ee7dae8c9ce4a5325d967eeef057a56a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Opettajat HS:lle: Muslimioppilaat vahtivat uskontopoliiseina, kuka syö ramadanin aikaan | Verkkouutiset – Uutisalue

Opettajat HS:lle: Muslimioppilaat vahtivat uskontopoliiseina, kuka syö ramadanin aikaan | Verkkouutiset

Islamin uskontoon liittyvä ramadan aiheuttaa ongelmia kouluissa, opettajat kertovat Helsingin Sanomille.

Ramadaniin liittyy oleellisesti paastoaminen. Tämä on aiheuttanut kouluympäristössä erilaisia lieveilmiöitä kuten oppilaiden keskittymisvaikeuksia, lintsausta ja alisuoriutumista.

– Meidän yläkoulumme oppilaista moni ei tule useina päivinä ollenkaan kouluun. Saman perheen alakoululaiset pikkusisaruksetkin saattavat paastota ja jäädä kotiin. Oppilaat ovat väsyneitä, päätä särkee, he eivät jaksa keskittyä tai opiskella, eräs opettaja kertoo HS:lle.

Toinen opettaja kertoo yhdeksänvuotiaista muslimioppilaista, jotka ovat ryhtyneet ”uskontopoliiseiksi”. He valvovat sitä, syövätkö muut muslimioppilaat paaston aikana ja määrittelevät sen perusteella, ovatko muut oppilaat ”aitoja muslimeita”.

Pahimmillaan erimielisyydet ovat meinanneet johtaa jopa fyysisiin yhteenottoihin.

– Viime ramadanin aikaan osa oppilaista tuli vahtimaan, ketkä muslimit syövät ja meinasi tulla käsirysyjä, kun nälkäiset ja ärtyneet oppilaat puuttuivat toisten syömiseen, eräs opettaja kertoo.

Jotkut opettajat sanovat olevansa niin huolissaan paastoavien lasten jaksamisesta, että pohtivat jopa lastensuojeluilmoituksen tarpeellisuutta.

– Periaatteessa minun pitäisi tehdä lastensuojeluilmoitus jokaisesta päivästä, jolloin lapset jäävät ilman ravintoa ja vettä. Muu luokka kärsii myös, työrauha on olematon, eräs vantaalainen opettaja kertoo HS:lle.