Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4e0d0dbc4f70ebe76f4ae8b44fa55240, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Outo tilanne Viron itärajalla: Ylittäjiä vaaditaan tukemaan sotaa | Verkkouutiset – Uutisalue

Outo tilanne Viron itärajalla: Ylittäjiä vaaditaan tukemaan sotaa | Verkkouutiset

Venäjän ja Viron välisellä rajalla on havaittu tilanteita, jossa venäläis-virolaisia kaksoiskansalaisia pyydetään kirjallisesti vahvistamaan tukensa Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan. Asiasta uutisoi Viron yleisradioyhtiö ERR.

Rajaviranomaisten kerrotaan pyytäneen matkustajia täyttämään lomakkeita, joilla heidän odotetaan ilmaisevan tukevansa Venäjän toimia.

Lisäksi matkustajilta on kerätty henkilökohtaisia tietoja, puhelimen IMEI-koodi, tietoja mahdollisista suhteista Ukrainan asevoimiin ja mielipiteensä Euroopan unionin johtajuudesta.

Tietojen mukaan nämä tarkastukset alkoivat vuoden 2023 lopussa.

Jotkut rajan yli säännöllisesti matkustavat ovat oppineet, miten vastata kysymyksiin niin, ettei joutuisi vaikeuksiin. Esimerkiksi heidän on vältettävä käyttämästä sanaa ”sota” ja sen sijaan puhuttava ”sotilasoperaatiosta”.

Lisäksi heidän odotetaan ilmaisevan, että Krimin niemimaa kuuluu Venäjälle eikä Ukrainalle.