Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b6b7bc0fb82d59d2cfa700473c492d76, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Presidentti Sauli Niinistö: Mahdollisen Nato-jäsenyyden vaatima kansan tuki on osoitettu kyselyissä – Uutisalue

Presidentti Sauli Niinistö: Mahdollisen Nato-jäsenyyden vaatima kansan tuki on osoitettu kyselyissä

Presidentti Sauli Niinistö uskoo, että sotilasliitto Naton jäsenhakijoiltaan edellyttämä tieto kansan tuesta on olemassa Suomessa.

Niinistö sanoi ruotsinkielisen Svenska Ylen haastattelussa keskiviikkona, että hän uskoo, että jo nykyiset mielipidemittaukset osoittavat, että suomalaisten enemmistö tukee Suomen mahdollista jäsenyyttä sotilasliitto Natossa.

– En ole havainnut, että joku sanoisi, että tehdyt kyselyt Nato-jäsenyydestä eivät kertoisi, kuinka asia on, Niinistö sanoi ruotsinkielisessä haastattelussa.

– Jos tämä näkemys hyväksytään, silloin hyväksytään, että: kyllä, enemmistö ajattelee näin.

Haastattelussa presidentti pitää päätöksenteon hyväksyttävyyden kannalta tärkeänä, että myös eri mieltä oleva vähemmistö voi myöntää, että enemmistö suomalaisista on jollakin kannalla.

Kaksi viikkoa sitten julkaistussa Ylen kyselyssä Nato-jäsenyyttä kannatti 62 prosenttia vastanneista. Keskiviikkona Helsingin Sanomat julkisti kyselyn, jonka mukaan Suomen Nato-jäsenyyttä tukee 61 prosenttia vastaajista.

  • Kerromme aiheesta kohta lisää.

Presidentti ja pääministeri ovat keskustelleet Naton pääsihteerin kanssa

Presidentti Sauli Niinistö keskusteli puhelimitse maanantaina sotilasliitto Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa Suomen ja Naton suhteen kehityksestä sekä uusien jäsenmaiden hyväksymismenettelystä.

Niinistö kirjoitti tiistaina Facebookissa, että eduskunnalle annettavan turvallisuusselonteon ohella ”perataan kaikki mahdollisuudet ja näkymät. Tässä tarkoituksessa eilisessä keskustelussa pääsihteeri Stoltenbergin kanssa käytiin perusteellisesti läpi Naton periaatteet ja menettelyt uusia jäseniä hyväksyttäessä.”

Pääministeri Sanna Marin (sd.) keskusteli Stoltenbergin kanssa videoyhteyden välityksellä tiistaina.

Voit keskustella Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden harkinnasta tämän jutun keskustelualueella torstaihin 31.3.2022 kello 23 asti. Napauta keskustele-painiketta.

Katso lisää:

Svenska Ylen juttu:President Niinistö till Svenska Yle: Det behövs ingen folkomröstning eller officiell opinionsmätning om Nato

Niinistö keskusteli Naton Stoltenbergin kanssa uusien jäsenten hyväksymismenettelystä

Nato-kansanäänestyksen korvikkeeksi ei tarvita ”supergallupia”, sanovat tutkijat

Presidentti Niinistö Ylen Ykkösaamussa: Nato-jäsenyys olisi ”riittävin” turva Suomelle, mutta päätöstä on pohdittava tarkoin

Source Link yle.fi