Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ece6e748e5d4c88284c41524d4b4c617, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sää jatkuu lauhana, käänne ensi kuun lopulla | Verkkouutiset – Uutisalue

Sää jatkuu lauhana, käänne ensi kuun lopulla | Verkkouutiset

Sään ennustetaan jatkuvan keskimääräistä lauhempana maaliskuun puolivälin tienoille asti.

Kuun loppupuolella polaaripyörre voi aiheuttaa säätilaan kylmän käänteen.

– Kuukausiennuste näyttää, että ensin on ajankohtaan nähden lämmintä, mutta kylmä kyttää ennusteen lopussa, Forecan meteorologi Anna Latvala toteaa.

Kuukausiennuste on muuttunut viime aikoina vähäsateisempaan suuntaan. Korkeapaine vahvistuu ja aurinkoakin nähdään enemmän kuin tällä viikolla.

– Välillä on siis oikein keväisiä hetkiä, Latvala sanoo.

Pohjoista napa-aluetta kiertävä polaaripyörre pitää vahvana ollessaan kylmän ilman sisällään, mutta sen heikkeneminen tai hajoaminen mahdollistaa kylmän ilman pääsyn napa-alueelta etelämmäs. Pyörteen heikkenemisen vaikutukset näkyvät viiveellä.

– Yleensä tällaisessa tilanteessa kylmän sään todennäköisyys kasvaa. Sama näkyy tuoreessa kuukausiennusteessakin: maaliskuun lopulla Suomessa ja Skandinaviassa lämpötila laskee ajankohtaan nähden tavanomaiseksi tai tavanomaista kylmemmän puolelle. Vielä ei siis voi julistaa termistä kevättä alkaneeksi, vaikka maaliskuun alussa onkin melko lämmintä, Anna Latvala toteaa.