Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_04215d71069b8b831a87791da9d4c38e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saara-Sofia Sirén: Hallitus unohti turkiseläimet | Verkkouutiset – Uutisalue

Saara-Sofia Sirén: Hallitus unohti turkiseläimet | Verkkouutiset

Kokoomuksen kansanedustajan Saara-Sofia Sirénin mukaan kokoomus kannattaa eläinten hyvinvointia koskevan lain päivittämistä. Lukuisat poikkeukset ja siirtymäajat kuitenkin heikentävät hänen mukaansa hallituksen esitystä.

– Hallituksen esitys eläinten hyvinvointilaiksi sisältää kannatettavia parannuksia tuotantoeläinten oloihin, mutta lukuisat poikkeukset ja pitkät siirtymäajat heikentävät lain tavoitteiden toteutumista.

– Ympäristövaliokunnan kuulemisissa asiantuntijat ovat kiinnittäneet huomiota myös siihen, että mahdollisten poikkeusten tulisi perustua tutkittuun tietoon, Sirén toteaa tiedotteessa.

Hallituksen esitystä on valmisteltu pitkään. Sirén pitää valitettavana, että hallitus ei paranna laissa turkiseläinten asemaa, vaan muutokset jäävät asetuksen varaan.

– Maamme turkistiloilta löytyy vuodesta toiseen huomautettavaa eläinten hyvinvoinnissa. On ymmärrettävästi iso pettymys, että hallitus jätti turkiseläimet pois uudistuksesta.

– Lain hyväksymisen yhteydessä tulisi vähintäänkin edellyttää asetuksen antamista saman tien, Sirén toteaa.

Kokoomuksen valiokuntaryhmä esitti ympäristövaliokunnan lausuntoon kirjausta, jolla valtioneuvostoa olisi edellytetty antamaan turkiseläinasetus vielä tämän kauden aikana.

– Valitettavasti esityksemme ei saanut kannatusta muista puolueista. Minusta näin hallitus kuittasi sen, että se jättää turkiseläinten aseman parantamisen seuraavalle hallitukselle, Sirén sanoo.