Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_368f48045ce25467c5a346f3a7d38e91, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saksan komentaja: Näin Baltiaan hyökkäävälle Venäjälle kävisi | Verkkouutiset – Uutisalue

Saksan komentaja: Näin Baltiaan hyökkäävälle Venäjälle kävisi | Verkkouutiset

Puolustusliitto Nato pystyisi torjumaan Venäjän joukot, jos ne hyökkäisivät Baltian maihin. Näin vakuuttaa Saksan puolustusvoimien komentaja, kenraali Carsten Breuer The Telegraphin haastattelussa.

Häneltä kysytään, ovatko Baltiaan sijoitetut saksalaiset ja muiden Nato-maiden joukot riittävän vahvoja.

– Kyllä, minulla ei ole epäilystäkään siitä. Mutta ennen kaikkea kyse on pelotteesta. Nykyisen arviomme perusteella huoleni ei liity Venäjän lähitulevaisuudessa tapahtuvaan hyökkäykseen, saksalaiskenraali toteaa.

Saksan puolustusministeri Boris Pistorius on varoittanut, että Venäjän diktaattori Vladimir Putin voi määrätä hyökkäyksen Nato-maahan viiden-kahdeksan vuoden kuluessa.

Kenraali Breuer kertoo, että hänen tehtävänsä on asevoimien komentajana varmistaa Saksan asevoimien valmius seuraavan viiden vuoden aikana. Hänen mukaansa armeijan pitää olla valmis, kyvykäs ja halukas taistelemaan.

– Olemme oikealla tiellä.

Yhdysvaltain republikaanipuolueen oletettu presidenttiehdokas Donald Trump on sanonut rohkaisevansa Venäjää hyökkäämään niihin Nato-maihin, jotka eivät käytä vähintään kahta prosenttia bruttokansantuotteesta puolustukseen. Trumpin puheet ovat herättäneet huolta Euroopassa.

Kenraali Breuerin mukaan Saksan on aika tulla merkittäväksi tekijäksi Euroopan puolustuksessa riippumatta siitä, kuka USA:n vaalit voittaa.

– Euroopan maiden on kannettava nykyistä suurempi vastuu, hän sanoo.

– Meidän on lisättävä ponnistelujamme monien kriisien leimaamassa maailmassa. Tämä sisältää Saksan roolin suurena eurooppalaisena voimana.