Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a543ab8348a802398ea9035ce9557b1f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SDP:n Tuppurainen ”käännytyslaista”: Hyvä että hallitus teki esityksen, emme vielä sitoudu lopputulokseen – Uutisalue

SDP:n Tuppurainen ”käännytyslaista”: Hyvä että hallitus teki esityksen, emme vielä sitoudu lopputulokseen

Myöskään hallituspuolue RKP ei vielä ota kantaa lain lopullisen sisällön hyväksymiseen, vaan haluaa kuulla ensin esityksestä annettavat lausunnot.

 Kansanedustajat Tytti Tuppurainen ja Antti Lindtman (sdp) eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman keskustelivat eduskunnassa torstaina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Jyrki Hara,

Maria Stenroos

Suurin oppositiopuolue SDP kiittää hallitusta siitä, että se on saanut aikaan esityksen niin sanotuksi käännytyslaiksi. SDP kuitenkin toteaa, ettei se ”vastuullisena oppositiopuolueena” vielä voi sitoutua lain lopulliseen muotoon.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainan toteaa, että lakiesitys on syntynyt tilanteessa, jossa Venäjä harjoittaa poikkeuksellista turvapaikanhakijoiden välineellistämistä itärajalla.

– Sen vuoksi on hyvä, että hallitus pystyy tekemään esityksen, jossa keinoja viranomaisille haetaan. Mutta samaan aikaan tämä on hyvin poikkeuksellinen laki ja mahdollisesti ristiriidassa kansainvälisen oikeuden ja Suomen perustuslain kanssa, Tuppurainen sanoi Ylelle.

Hallituspuolue RKP: Kantamme tulee, kun sen aika on

Myös hallituspuolue RKP haluaa vielä kuulla lausuntokierroksen annin ennen lopullista linjaustaan asiasta.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoi Ylelle että hänen puoleensa tuki esityksen lähettämistä lausunnoille, mutta RKP ei vielä ota kantaa lain lopullisen sisällön hyväksymiseen.

– Meidän on käytävä perusteellinen keskustelu eduskuntaryhmässämme, joten se meidän kanta tulee sitten, kun sen aika on, Henriksson sanoi.

Hallitus on lähettänyt tänään perjantaina lausuntokierrokselle esitysluonnoksen poikkeuslaista, joka mahdollistaisi turvapaikanhakijoiden käännyttämisen itärajalla takaisin Venäjälle tietyin rajoituksin.

Henriksson sanoo, että on mahdollista, että esitystä voidaan joutua lausuntopalautteen perusteella vielä muuttamaan.

Poikkeuslain läpimeno vaatii viiden kuudesosan enemmistön eduskunnasta. Siksi laki vaatii tuekseen paitsi hallituksen, myös laajasti opposition tukea.

Juttu päivittyy.

Source Link yle.fi