Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af8a8b3db439e752a53ec5174a98de53, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tämä on Israelin suunnitelma Gazaan sodan jälkeen | Verkkouutiset – Uutisalue

Tämä on Israelin suunnitelma Gazaan sodan jälkeen | Verkkouutiset

Israel on hahmotellut pääministeri Benjamin Netanyahun johdolla sen sodanjälkeistä suunnitelmaa Gazaan, kertoo Wall Street Journal.

Suunnitelmissa ehdotetaan, että Gazaa hallinnoimaan asetetaan paikalliset viranomaiset, joilla ei ole yhteyksiä militanttiryhmiin. Suunnitelmissa Israel voisi suorittaa alueella turvallisuusoperaatioita määrittelemättömän ajan.

Israel suunnittelee lisäksi demilitarisoitua Gazaa puskurivyöhykkeellä ja Israelin hallinnassa olevaa Gazan ja Egyptin rajaa.

WSJ:n mukaan suunnitelmat ovat ristiriidassa Yhdysvaltain sekä arabimaiden rauhansuunnitelmien kanssa.

Yhdysvallat on tukenut Israelia, mutta varoittanut sitä pyrkimästä muuttamaan aluerajoja alueella.

Arvion mukaan kuitenkin Israel voisi joustaa ehdoistaan, mikäli se saavuttaa alkuperäiset tavoitteensa Hamasin hallissa olevien panttivankein vapauttamisesta sekä voittaa Hamasin.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken on sanonut, että Israelin suunnitelmat rakennuttaa asutusta länsirannalle ovat ristiriidassa kansainvälisen oikeuden kanssa.