Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_54d071446af76aa98a4ed0f01cd713ea, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tarkka-ampuja Bahmutin lähellä – video näyttää vaanivan vapaaehtoisen | Verkkouutiset – Uutisalue

Tarkka-ampuja Bahmutin lähellä – video näyttää vaanivan vapaaehtoisen | Verkkouutiset

Ukrainan puolella taistelevista vapaaehtoisista koottu Kansainvälinen legioona on taistellut viime kuukausien aikana maan itäosissa Donetskin alueella sijaitsevan Bahmutin kaupungin lähialueella.

Amerikkalainen vapaaehtoinen esittelee julkaisemallaan videolla tarkka-ampujan tyypillisiä tehtäviä. Taistelija on asemissa mäen päällä, josta avautuvat näkymät useiden kilometrien päähän.

Video on kuvattu tilanteessa, jossa yksikkö suojasi Bahmutin pohjoispuolella ”elämän tieksi” kutsuttua huoltoväylää. Kaupungin raunioista nouseva savu näkyy kypäräkameralla kuvatun videon taustalla.

Tarkka-ampujan kohteena oli venäläisten miehittämä juoksuhautalinja kilometrin päässä. Sen suojana oli Kornet-panssarintorjuntaohjuksia ja konekiväärejä. Vapaaehtoistaistelijan aseena oli Serbu BFG -pulttilukkokivääri.

Videon taustalla kuuluu tykistöpommituksen jylinää ja kaukaisen tulitaistelun ääniä. Ukrainan joukot lähettävät tiedustelulennokin selvittämään venäläisten tarkan sijainnin. Taistelijat keskustelevat mahdollisista havainnoista tuhotun BMP-panssariajoneuvon lähellä. Tarkka-ampuja tulittaa valojuova-ammuksen kohteen osoittamiseksi.

– Tarkka-ampujan tehtävänä ei ole aina ampua itse. Joskus suurin hyöty ryhmälle tulee siitä, että hän havaitsee kohteita ja välittää tietoa ryhmälleen, kuten tässä tapauksessa, videon saatetekstissä todetaan.

Taistelija pohtii nähneensä käytetyn Kornet-ohjuksen kotelon lähellä juoksuhautaa. Venäläissotilaat juoksivat ajoittain tielle, ampuivat panssarintorjuntaohjuksen kohti Ukrainan asemia ja vetäytyivät takaisin suoja-asemaansa.