Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2bb20af3a4fab5da74285a84ff504eaf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Täystyrmäys omaisuuskatolle – ”ikävää, ettei vasemmistonuoret kunnioita ihmisoikeuksia” | Verkkouutiset – Uutisalue

Täystyrmäys omaisuuskatolle – ”ikävää, ettei vasemmistonuoret kunnioita ihmisoikeuksia” | Verkkouutiset

Kokoomusnuoret kertoo kannanotossaan vastustavansa kaikenlaisia esityksiä omaisuuskatosta.

Vasemmistonuoret vaatii viimeisimmässä kannanotossaan arvonlisäverotuksen korottamisen sijaan viiden miljoonan euron omaisuuskattoa.

– Sosialismille hurraamisen sijaan kokoomusnuoret haluaa muistuttaa vasemmistonuoria realismin tärkeydestä, kannanotossa todetaan.

– Kokoomusnuoret vastustaa mitä tahansa omaisuuskattoa – saatika sitten niin pienen kuin viiden miljoonan. Tällainen sosialistinen rajoitus omaisuudelle olisi vastoin markkinatalouden ydintä, joka edellyttää pääomien vapaata kertymistä ja liikkuvuutta.

Kokoomusnuorten mukaan omaisuuskatto estäisi suurten ja pitkäaikaisten investointien tekemisen Suomeen kokonaan.

– Kun omaisuuden kerryttämiseen asetetaan keinotekoinen raja, sijoittajat ja yrittäjät, jotka kykenevät mobilisoimaan suuria pääomia, siirtäisivät toimintansa nopeasti maihin, joissa heidän mahdollisuutensa kasvattaa omaisuuttaan eivät ole rajoitettuja. Tämä johtaisi väistämättä investointien ja työpaikkojen vähenemiseen Suomessa.

Omaisuuskaton käyttöönotto olisi myös signaali kansainvälisille markkinoille siitä, että Suomi ei arvosta yksityistä omaisuutta eikä taloudellista vapautta.

– Tämä poistaisi Suomen houkuttelevuuden investointikohteena kokonaan, minkä seurauksena Suomi näivettyisi. Siksi omaisuuskatto on kaukana realismista ja jääkin kommunismia glorifioivien aktivistien unelmiin.

Mikäli omaisuuskatto toteutettaisiin, sen vaatima valvonta ja toimenpiteet kasvattaisivat nuorisojärjestön mukaan hallinnollista taakkaa merkittävästi.

– Omaisuuden arvon määrittäminen ei ole lainkaan yksinkertaista. Määrittelyyn vaadittaisiin valtiolta ennennäkemätön byrokraattinen koneisto arvioimaan yksityishenkilöiden omaisuuden arvoa. Miten esimerkiksi osakkeiden ja kiinteistöjen arvot määritellään, kun niiden arvo voi vaihdella huimasti?

Nuorisojärjestön mielestä on lisäksi tärkeää muistuttaa, että omistusoikeus ei ole vain taloudellinen periaate, vaan se on myös perustavaa laatua oleva ihmisoikeus. Omaisuuskatto räikeästi loukkaisi tätä oikeutta, ja kokoomusnuoret näkeekin erityisen ikävänä sen, ettei vasemmistonuoret kunnioita ihmisoikeuksia.

– Omaisuuskatto voi vaikuttaa sosialisteille houkuttelevalta keinolta purkaa taloudellista epätasa-arvoa. Kuitenkin toverien vasemmaltakin on pakko tunnustaa, että omaisuuskaton negatiiviset seuraukset talouden dynamiikkaan sekä käytännön toteutettavuuden ongelmat tekevät siitä täysin epärealistisen vaihtoehdon, toteaa kokoomusnuorten puheenjohtaja Binga Tupamäki.

Kokoomusnuoret haluaa jatkossakin tukea avointa ja vapaata talouspolitiikkaa, joka mahdollistaa yrittäjyyden, innovaatiot ja investoinnit.

– Omaisuuskatto olisi askel kohti stagnaatiota ja valtiovallan vaarallista kontrollia yksityisen sektorin ja yksilöiden taloudellisesta vapaudesta. Pääomien on kerryttävä vapaasti, jotta markkinatalous toimisi optimaalisesti ja jotta Suomi voisi menestyä globaalissa taloudessa.