Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a698b7ee651ed78a349a310ad5b3cf03, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Terhi Koulumies: Eiköhän toivota, että keskituloisillakin menisi taas hyvin | Verkkouutiset – Uutisalue

Terhi Koulumies: Eiköhän toivota, että keskituloisillakin menisi taas hyvin | Verkkouutiset

Kokoomuksen kansanedustaja Terhi Koulumiehen mukaan keskiluokan taloudellinen ahdinko kurjistaa myös pienituloisten elämää.

Koulumies on jakanut Ylellä julkaistun kolumnin. Siinä pohditaan, ”miksei  kukaan vaadi ruokakorin hinnasta ruikuttavaa keskiluokkaa ottamaan itsestään niskasta kiinni?” Kolumnin mukaan tätä vaaditaan usein heikoimmassa asemassa olevilta.

Kokoomusedustaja on eri mieltä.

– Toisin kuin kolumnisti luulee, keskituloiset karsivat kulutustaan ja ovat jo ”ottaneet itseään niskasta kiinni”. Sen seuraus on ikävää pienituloisillekin, tulee taantuma, verotulot vähenevät ja hyvinvointivaltion rahoitus murenee, Koulumies tviittaa.

Hän varoittaa kierteestä.

– Kun keskituloiset lopettavat ostamasta palveluita, istumasta ravintoloissa ja kuluttamasta, niin palveluita ja tuotteita myyvät yritykset eivät enää saa tuloja ja lopulta ne menevät konkurssiin. Syntyy kierre, jossa verotulot ja työpaikat vähenevät ja työttömyys lisääntyy, Koulumies sanoo tviitissään.

– Tämän näivettymiskierteen seurauksena työttömät eivät pääse töihin ja valtion ja kuntien verotulot vähenevät, minkä takia pitää säästää peruspalveluista ja sosiaalituista. Kaikkien elämä kurjistuu. Eiköhän siis toivota, että keskituloisillakin alkaisi taas mennä hyvin!