Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9cfdc79134ed33708861f1d55edf7dc8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uutta passia voi joutua odottamaan kuukausia – näin pääsee helposti jonon ohi | Verkkouutiset – Uutisalue

Uutta passia voi joutua odottamaan kuukausia – näin pääsee helposti jonon ohi | Verkkouutiset

Poliisin lupapalveluissa on jälleen ruuhkaa ja uutta passia voi joutua odottamaan kuukausia.

Poliisi tiedottaa, että esimerkiksi Espoon pääpoliisiasemalla ajanvarausajat menevät tällä hetkellä reilun kolmen kuukauden päähän.

Poliisista kuitenkin vinkataan, että ajanvarausjonon ohi voi päästä pienellä vaivalla.

– Kaikille asemille vapautuu lähes päivittäin peruutusaikoja, joita kannattaa käydä seuraamassa, tiedotteessa kerrotaan.

Peruutusaikoja voi seurata poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

Kaikkien passinhakijoiden ei myöskään tarvitse käydä poliisiasemalla.

– Jos olet asioinut alle kuusi vuotta sitten poliisiasemalla antaen sormenjälkesi sekä allekirjoituksesi, eikä nimesi ole muuttunut, onnistuu asiakirjan uusiminen poliisin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Asiakirja valmistuu normaalina toimituksena kahdeksassa arkipäivässä. Toimitusaikaa voi nopeuttaa lisämaksusta.

Monelta puuttuu kuva

Poliisi on pistänyt merkille, että moni hakemus jää nyt suotta keskeneräiseksi, koska asiakas ei ole hankkinut etukäteen valokuvaa. Tällöin asiakkaalle tulee turhaan kaksi käyntiä asemalla, joka lisää ruuhkia entisestään.

– Kehotamme asiakasta käymään valokuvaajalla ennen passi- tai henkilökorttihakemuksen jättämistä poliisiasemalla tai sähköisessä asioinnissa. Virallisessa kuvaamossa saat asiantuntevan palvelun ja varmuuden siitä, että kuva vastaa poliisin kriteerejä. Kuva voi olla maksimissaan kuusi kuukautta vanha, poliisista kerrotaan.