Banner Before Header

Vasemmistoliiton Li Andersson Nato-päätöksestä: Puolueen on päätettävä, onko mahdollinen jäsenyys este jatkaa hallituksessa vai ei

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson pitää perusteltuna, että puolueen kansanedustajat saavat päättää mahdollisesta Nato-jäsenyydestä oman tahtonsa mukaan.

– Eduskuntaryhmässä jokainen saa äänestää omantuntonsa mukaisesti. Se on perusteltua myös siksi, että on tapahtunut aika isoa muutosta vasemmistoliiton jäsenissä ja kannattajissa. Molempia kantoja löytyy.

A-Talkissa torstaina vieraillut Andersson ei halunnut suorassa lähetyksessä kertoa omaa Nato-kantaansa. Hän antaa tilaa keskustelulle eikä lukitse muiden mielipiteitä ilmoittamalla oman näkemyksensä ensin.

– Päätämme tällä viikolla siitä, missä vaiheessa kutsumme eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhdessä koolle. Yhteiskokouksessa kerron viimeistään myös oman kantani. Tärkein ratkaistava asia on se, onko Nato-päätös este Vasemmistoliitolle jatkaa hallituksessa vai ei.

Puolueen puheenjohtajana Andersson edustaa näkemystä, että Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys ei ole este jatkaa hallituksessa.

– Kunnoitamme hallituspuolueena eduskunnan enemmistön ja kansan tahtoa ja näkemystä, Andersson sanoo.

Eduskunta kävi keskiviikkona lähetekeskustelua hallituksen uudesta turvallisuusselonteosta. Eduskuntakeskustelun jälkeen Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden käsittely jatkuu asiantuntijoiden kuulemisella valiokunnissa.

Presidentin ja hallituksen esitystä Nato-ratkaisuksi odotetaan mahdollisesti jo toukokuussa.

A-Talkissa eduskunnan Nato-savotasta olivat keskustelemassa myös SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen, kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen ja perussuomalaisten kansanedustaja, puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jari Ronkainen.

Juttua päivitetään.

Katso koko torstain A-Talk Yle Areenasta.

Lue lisää:

Analyysi: Eduskunta otti historialliset askelet kohti Nato-jäsenyyttä, tunnustellen ja osin rimpuillen

Natolle vankkaa tukea eduskunnasta: SDP monta askelta lähempänä liittoutumista, myös vihreät kannattaa

Aftonbladet: Ruotsi aikaistaa Nato-selvitystään

Source Link yle.fi