Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4f436c840a90c78fbff9d2a82d210fa3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjä joutunut vaihtamaan strategiaa Mustallamerellä | Verkkouutiset – Uutisalue

Venäjä joutunut vaihtamaan strategiaa Mustallamerellä | Verkkouutiset

Britannian puolustusministeriön tuore tiedusteluraportti arvioi Ukrainan onnistuneen useissa operaatioissa Mustallamerellä perinteisen laivaston puutteesta huolimatta.

Sodan alussa Venäjän laivasto pystyi liikkumaan hyvin vapaasti Mustallamerellä, erityisesti sen luoteisosassa. Ukraina on kuitenkin onnistunut haastamaan Venäjän Mustallamerellä ohjusiskujen ja drone-iskujen avulla.

Brittitiedustelun arvion mukaan Venäjä on joutunut arvioimaan strategiaansa alueella uudelleen.

– Ukraina on jatkanut Venäjälle uhkakuvien nostamista uusille korkeuksille yhdistämällä maalla ja merellä tapahtuvia iskuja, mikä pakotti Mustanmeren laivaston yksiköt siirtämään päätoiminta-alueensa Mustanmeren itäosaan, raportissa kirjoitetaan.

Ukraina on onnistunut upottamaan useita Venäjälle tärkeitä taistelualuksia. Jatkuva paine ukrainalaisten hyökkäysten vuoksi on johtanut jo toisen Venäjän laivaston komentajan erottamiseen.

Venäjän laivastolle on silti edelleen mahdollista iskeä Ukrainan maaperälle itäisen Mustanmeren suhteellisen turvallisista asemista. Brittitiedustelu kuitenkin arvioi, että sen vastaus Ukrainan epätavanomaiseen merisodankäyntiin ei ole toiminut toivotulla tavalla.

Ukraina on myös onnistunut epäämään Venäjältä mahdollisuuden häiritä sen kaupankäynnin reittejä merellä, mikä on kasvattanut Ukrainan vientiä.