Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_22ca6717fb0ed72e8d6ab1d48050341c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjä keskittää rajusti joukkoja ja kalustoa Kupjanskiin | Verkkouutiset – Uutisalue

Venäjä keskittää rajusti joukkoja ja kalustoa Kupjanskiin | Verkkouutiset

Talouslehti Forbes uutisoi, että Venäjä oli keskittämässä 500 panssarivaunua, noin 600 taisteluajoneuvoa, satoja haupitseja ja 40 000 sotilasta hyökkäämään Kupjanskiin Harkovan alueella.

Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston disinformaation torjuntakeskuksen johtajan, luutnantti Andriy Kovalenkon mukaan Forbesin mainitsemat luvut poikkeavat jonkin verran todellisuudesta, Ukrinform raportoi.

– Vihollinen todellakin keskittää merkittäviä voimia Kupjanskin lähelle. Forbesin antamat tiedot kuitenkin poikkeavat jonkin verran todellisuudesta. Mutta lännen on ymmärrettävä tilanteen vakavuus, erityisesti niiden, jotka tekevät avustuspäätöksiä. Ja on toivottavaa, että he myös muistavat amerikkalaisten edut.

Kovalenkon mukaan on utopistista ajatella, että kaikki voidaan ratkaista joulukuuhun 2024 mennessä, jos Ukraina on heikommassa asemassa, kuten jotkut Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat saattavat ajatella.

– Päinvastoin, meille on annettava lisää aseita nopeasti, koska (Vladimir) Putin ei koskaan suostu (rauhan)ehtoihin. Hänen tavoitteenaan on tuhota Ukraina. Ja on mahdollista pakottaa hänet suostumaan mihin tahansa ehtoon vain voimalla, ei heikkoudella, Kovalenko toteaa.

Harkovan alueen sotilashallinnon päällikkö Oleg Syniehubov puolestaan toteaa Ukrinformin mukaan, että ”Venäjän armeija on edennyt tähän suuntaan helmikuusta 2022 lähtien. Ja Ukrainan asevoimien vastahyökkäyksen jälkeen miehittäjät eivät ole luopuneet aikeistaan valloittaa nämä alueet takaisin, koska tämä on heille logistisesti tärkeä alue”.

– Venäjän käyttää koko asearsenaaliaan Kupjanskin alueella, sanoo.

Hänen mukaansa rintaman kaikissa osissa on käyty raskaita taisteluita jo yli puoli vuotta venäläisten suorittaessa voimakkaita hyökkäysoperaatioita.

– Mutta Ukrainan asevoimat ovat torjuneet vihollisen hyökkäyksiä koko tämän ajan, ja vahvistamme jatkuvasti koko alueen puolustuskykyä. Meillä on jotain, jolla vastustaa vihollista, Syniehubov vakuuttaa.

Hän korosti, että Ukrainan asevoimat ovat valmiita kaikkiin lisäskenaarioihin, vihollisen toimiin ja tiedustelutietoihin perustuvaan nopeaan reagointiin.